KRISTIANSAND / OSLO (Eurosport.no):
– Jeg har ikke hørt noe ennå, klubben har ikke kommet med noe. Sånn ting er nå, er jeg ferdig i klubben etter sesongen, sier Damion Lowe til Eurosport.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
19/10/2021 PÅ 15:19
IK Start er godt i gang med oppkjøringen til Eliteserien. Sesongstarten er snaue to måneder unna, og Starts jamaicanske midtstopper går en usikker fremtid i møte.
– Jeg vil selvsagt være åpen for å signere en kontrakt med andre klubber fra sommeren, når det er under seks måneder igjen av kontrakten min her. Mulighetene er mange, sier han.
– Men nå er fokuset her, og jeg er klar for sesongen. Jeg har fortsatt en kontrakt, så jeg møter hver dag og forsøker å være så god som mulig slik at jeg kan hjelpe laget å gjøre det best mulig i Eliteserien, forsikrer han.

Klubbens beste spiller

Lowe forteller at han er overrasket over at Start ikke har noe tilbud på bordet.
– Jeg mener jeg har vært god i de siste sesongene, kanskje klubbens beste, så jeg er ganske overrasket. Jeg vet ikke om jeg forventer for mye, men jeg får bare vente å se hva som skjer, sier han.
– Føler du deg ønsket i klubben?
– Akkurat nå er det litt uvisst, fordi jeg hadde forventet et tilbud. Vi har vært i gang i en måned, og det er fortsatt ingenting, så jeg vet ikke hva som skjer eller hva de tenker. Til syvende og sist må jeg være profesjonell og møte opp på jobb.
Start-trener Joey Hardarson forteller at det er flere ting som må på plass før eventuelle kontraksforhandlinger kan starte.
– Det handler litt om totalen, det er mye som spiller inn. Både hva han vil og økonomi, sier treneren.

Ønsker mer stabilitet

Jamaicaneren har hatt en tendens til å havne i fokus på negative grunnlag, som da han felte Sandefjords Pontus Engblom som bakerste mann og ble utvist i fjor høst.
– Føler du at enkeltfeil ødelegger helhetsinntrykket av deg som spiller?
– Hvis du ser på statistikken min, og hva jeg får til med landslaget, ser du at jeg er en veldig god spiller. Ikke for å være «cocky», men jeg gjør det som kreves av meg. Folk kan ha sine meninger, men det blir feil å si at jeg ikke er en god spiller. Jeg mener jeg kunne spilt for alle lag i Eliteserien, eller i andre toppligaer.
Hardarson legger ikke skjul på hva han synes om Lowe som fotballspiller.
– Når det gjelder Damion så er det ikke tvil om at han på sitt beste er en fantastisk god fotballspiller. Mer enn god nok.
Men stabilitet er noe treneren etterlyser.
– Vi har snakket litt med ham om at vi ønsker mer stabilitet, og det jobber vi med hver dag på feltet.
Dersom Start skulle komme med et forslag til forlengelse av kontrakten, er Lowe forberedt.
– Kommer det et tilbud snakker jeg med agenten min og tar en avgjørelse.
Se hele intervjuet med Lowe her:

Sikter mot denne Premier League-helten

Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
18/10/2021 PÅ 20:03
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
18/10/2021 PÅ 16:55