• Se Haugesund - Rosenborg søndag klokken 20:30 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Rosenborg fortsetter den gode trenden med midlertidig hovedtrener Trond Henriksen. De svarte og hvite fra Trondheim har ikke tapt siden Eirik Horneland måtte forlate RBK-skuta, da Bodø/Glimt sikre tre dramatiske poeng på Lerkendal i slutten av juni.
Nå står Henriksens mannskap med 14 av 18 mulige poeng på de seks siste kampene i Eliteserien. Til tross for god poengfangst de siste ukene, er Eurosports fotballekspert tydelig på at RBK ikke kan friskmeldes før en ny hovedtrener har fått sving på maskineriet i bartebyen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

– Ikke RBK-standard

– Det er et usikkerhetsmoment der. Resultatene er bra nok for Rosenborg akkurat nå, men det ligger noe i lufta hele tiden. Sportslig sett er det heller ikke RBK-standard på de vi ser om dagen, til tross for at de tar poeng, forteller fotballekspert Kjetil Rekdal.
Mot Sandefjord søndag sikret Kristoffer Zachariassen tre nye poeng for trønderne, etter først å ha chippen inn 1-0 med ryggen, før han doblet RBK-ledelsen en time senere. Rosenborg vant til slutt 2-1, der Rufo Herraiz scoret bortelagets eneste mål ti minutter før full tid.
Ettmålsseieren over de nyopprykkede fra hvalfangerbyen kom en drøy uke etter at Ivar Koteng uttalte at en ny trener nærmer seg Rosenborg. Da snakket han med Eurosports utsendte på Lerkendal i forkant av kampen mot Strømsgodset, og nevnte blant annet at den berømte lista nå har blitt kortere.
Dette sa RBK-styreleder Ivar Koteng om trenersituasjonen for en uke siden. Saken fortsetter under videoen.

Kotengs trenerliste er blitt kortere: – Tror vi har en løsning ganske snart

Stusser over tidsbruken

Kjetil Rekdal synes det er merkelig at Ivar Koteng og resten av Rosenborg-administrasjonen bruker såpass lang tid på å komme fram til en løsning.
– Det er litt rart når de først sier at de omtrent er klare med en ny trener, også skjer det ikke noe spesifikt, sier den tidligere treneren, før han fortsetter:
– Det er mulig det er en trener som er under kontrakt med en annen klubb og at de derfor på kjøpe vedkommende fri, men det vet ikke vi noe om. Hvis det er en snakk om en trener som er fri på markedet, så synes jeg det er rart at det tar så lang tid. Det er tydeligvis flere skjær i sjøen, sier han.
Se hva ekspertene sa om trenerfloken i RBK under Fotball Direkte her. Saken fortsetter under videoen.

Mener RBK er på feil spor: – Prøver å etterskape en suksess de hadde for mange år siden

Frykter ikke Knutsen-exit

Et av navnene som har blitt heftig diskutert som en mulig kandidat for RBK-jobben er Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.
Glimt-spiller Ulrik Saltnes, som er en av to helgule kapteiner denne sesongen, frykter ikke at bergenseren forlater Aspmyra med det første.
– Nei, jeg tror ikke det er noen fare for det i det hele tatt. Jeg kjenner Kjetil veldig godt, så jeg er veldig trygg på at han blir i Glimt. Jeg skal ikke si at han aldri drar, men jeg tror iallfall ikke at det skjer, sier Saltnes.
Søndag jakter Rosenborg sin sjuende strake seier uten tap, når de gjester et Haugesund i poengnød. Kampen kan du se på Dplay. Eurosport Player og Eurosport Norge fra klokken 20:30.
Sett denne?

Ser ikke verdien i RBK-grepet - mener en bør sitte på benken

Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29