Fotball
Eliteserien

Strutter av selvtillit før sesongstarten: – Jeg kan fort bli en profil i Eliteserien

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Oliver Valaker Edvardsen

Foto: Scanpix

AvKristian Oma | Carl Henning Biørnstad
31/05/2020 på 16:03 | Oppdatert 31/05/2020 på 16:45

Oliver Valaker Edvardsen var kun én dag unna å satse på collegefotball i USA, men valgte å bli i Norge. Nå oser han av selvtillit før sesongstarten med Stabæk.

  • Se Stabæk og resten av lagene i Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Ved første øyekast kan det se ut som at Oliver Valaker Edvardsen har hatt en relativt ordinær karrierevei. Fra fotball i Drøbak, innom Strømsgodset og Vålerenga, før han endte opp i Grorud i 2019, har lagt grunnlaget for spilleren som nå er en del av Jan Jönssons Stabæk.

Eliteserien

Scoret sitt første RBK-mål: – Vi er massive

FOR 7 TIMAR SIDAN

Nå forteller derimot den lynkjappe lysluggen at han var svært nære et litt uortodoks karrierevalg for et drøyt år siden.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å flytte til USA for å spille collegefotball på en skole i Ohio. Så gikk det etterhvert såpass bra i Grorud at det kom inn flere tilbud fra klubber som ønsket å hente meg. Jeg ombestemte meg derfor én dag før flyet gikk, og ble igjen i Norge, forteller han til Eurosport.

Framtidig profil

Edvardsen er klar på at han overhodet ikke angrer på å bli igjen i Norge. Tvert i mot er han storfornøyd med at han nå virkelig kan vise seg fram på den største fotballscenen i landet.

– Det hadde sikkert vært moro i USA, men jeg trives veldig godt her, så jeg er utrolig glad for at det ble som det ble, konkluderer 21-åringen.

Edvardsen fikk med seg åtte kamper i Stabæk-trøya i fjor høst, og nå håper kantspilleren på å vise seg ordentlig fram når Eliteserien sparkes i gang 16. juni.

– Jeg gleder meg til å vise meg fram, og jeg håper på en strålende sesong for meg og laget, sier han.

– Ser du på deg selv som en framtidig profil i Eliteserien?

– Jeg må jo bare hoppe i det, og det er veldig gøy å prøve noe nytt. Jeg kan fort bli en profil i Eliteserien, ja, smiler Edvardsen.

– Lagkameratene får kjenne på det

Stabæk-spilleren bekrives ikke som en av de mest fysiske i Eliteserien, men selv mener han at han har litt av hvert for å kunne hevde seg i duellene.

– Jeg må spille på litt annet når jeg ikke er den største karen på banen, så det blir en god del fart og finter. Samtidig så kan jeg trøkke godt til i dueller også, så lagkameratene får kjenne det på trening, ler han.

Den høyre kantplassen på Jan Jönssons lag er åpen, men foreløpig kan det se ut til at Oliver Valaker Edvardsen er førstemann i køen.

– Ser du for deg at kantplassen foreløpig er din?

Ja, det gjør jeg. Det er selvfølgelig konkurranse i laget, men det er bare bra. Vi pusher hverandre og blir bedre og bedre for hver dag som går. Håper på å få en fast plass på laget, svarer en offensiv Edvardsen.

– Han ligger godt an

Også trener Janne Jönsson bekrefter at Edvardsen ligger godt an før sesongstarten om to uker.

Det ser veldig bra ut, og Oliver ligger godt an. Han gjorde en veldig god høst for oss i fjor, og har virkelig fått spilt seg varm i Stabæk-trøya, understreker treneren til Eurosport.

– Han er en moderne og god fotballspiller, som passer fint inn i laget. Energien og farten hans er viktig, i tillegg til at han er smidig, så det er noe vi helt klart kommer til å dra nytte av i den kommende sesongen, legger han til.

Se intervjuet med Oliver Valaker Edvardsen her.

Kunne havnet i utlandet: – Jeg hadde egentlig bestemt meg

00:02:29

Eliteserien

Svarte på tiltale etter vrakingen: Rosenborg scoret tre mål på ett kvarter

FOR 7 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Håper denne Sarpsborg 08-seieren var vendepunktet

FOR 8 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen