Strømsgodset - Viking 0-2
Viking har hatt en skuffende sesongstart. Fjorårets cupmester er for alvor med i nedrykksstriden.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Strømsgodset lå på sin side komfortabelt plassert midt på tabellen før oppgjøret på Marienlyst.
Men det var Viking som kunne smile bredest etter kampslutt. Et selvmål av Ipalibo Jack sørget for 1-0, før Joe Bell doblet på overtid. Det sørget for en svært etterlengtet seier, etter at laget ikke hadde vunnet på de fire siste.
De tre poengene kan bli gull verdt i nedrykksstriden.
– Vi er nødt til å spille oss ut av sumpa vi har kommet inn i og deretter kan vi tenke på noe annet. Først og fremst må vi berge plassen i år, sa Vikings Kristoffer Løkberg etter kampslutt.
Godset-trener Henrik Pedersen var ikke spesielt fornøyd med eget lags prestasjoner.
– Det er vanskelig å forvente noe stort når du presterer gjennomsnittlig, sa han.
Se intervju med Strømsgodset-trener Henrik Pedersen her. Saken fortsetter under videoen.

– Det er vanskelig å forvente noe stort når man presterer gjennomsnittlig

Kanonskudd

På tross av tabellsituasjonen var det Viking som åpnet skarpest. Bjarne Berntsens mannskap skapte flere problemer for vertene.
Nærmest var Zymer Bytyqi da han etter 22 minutter ladet kanonen fra drøye 20 meter. Skuddet gikk knallhardt i tverrliggeren. Samme mann var nær noen få minutter senere da han fikk satt fart mot Godset-forsvaret, men han klarte ikke sette ballen på innsiden av Viljar Myhras venstre stolpe.
Viking skapte flere farligheter og beholdt initiativet ut omgangen, men fikk aldri hull på byllen. Dermed gikk lagene inn til pause med poengdeling.

Kontroversiell situasjon?

– Litt energiløst, synes jeg, sa Strømsgodsets Moses Mawa i pausen.
Han var klar på at laget måtte heve seg, for Viking hadde nok fortjent å lede etter 45 minutter.
Og det var et bedre Godset-lag som kom ut etter pause. Mawa var svært nær å komme alene med keeper, men Adrian Pereira fikk sklitaklet bort ballen i siste sekund.
Eller gjorde han det? TV-reprisene kunne tyde på at Pereira tok vesentlig mer av Mawa enn ballen.
– Det ser ut som han feller Mawa på vei gjennom, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Situasjonen skjedde utenfor 16-meteren, så det hadde i så fall endt med frispark og rødt kort til Periera om dommeren grep inn.
– I mine øyne er det rødt kort, sa Godset-trener Henrik Pedersen etter kampslutt.

Viktig Viking-scoring

Kun få minutter etter situasjonen var Mawa på farten igjen da han stakk ballen inn til Johan Hove. Avslutningen hans trillet i stolpen og ut. Strømsgodset hadde våknet.
Men det var likevel ikke de som skulle få ledermålet. Drøye 20 minutter gjensto da Viking fosset frem på en kontring. Veton Berisha pisket ballen inn foran Godset-målet. Ipalibo Jack strakk ut foten for å forhindre at Kristoffer Løkberg skulle sette ballen i mål, men endte bare opp med å forlenge den i eget nett.
En svært viktig scoring for pressede Viking.
Strømsgodset lette etter utligningen, men fant den ikke. Istedenfor vartet Viking opp med en ny giftig kontring på overtid. Dermed kunne innbytter Joe Bell punktere kampen og sette inn 2-0.
– Jeg startet på benken, og det var utrolig å sitte på sidelinjen og se innsatsen guttene la ned. Vi var borte og la ned innsatsen. Viktig seier for oss etter noen uavgjorte, så forhåpentligvis kan vi få litt momentum nå, sa Bell.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Viking tok sterk borteseier

Slik stilte lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra - Lars-Christopher Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæs Hanssen, Nico Mickelson - Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa
Viking (4-3-3): Arild Østbø - Viljar Vevatne, Henrik Heggheim, Axel Oskar Andresson, Adrian Pereira - Yldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, Fredrik Torsteinbø - Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha, Zymer Bytyqi
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22