31-åringen ble bekreftet klar for klubben tidligere tirsdag.
I 2017 han scoret 28 mål på en og samme sesong, flere enn noen andre hadde gjort før ham i OBOS-ligaen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Siden da har han vært innom tyrkiske BB Erzurumspor og australske Adelaide, før turen gikk til Bengaluru FC i fjor høst.
– Jeg har vært litt rundt om og har jo blitt kalt globetrotter her etter hvert. Nå er jeg veldig glad for å være tilbake i Norge og Sarpsborg 08. Dette blir utrolig spennende. Jeg ser på Sarpsborg som et ekstremt spennende lag som jeg tror kan overraske mange.
Han må trolig innbefinne seg med at kubben har tatt et valg på å stramme litt inn igjen på en regel som de er blitt litt løsere på de siste årene.
– Ingen nye spillere bor i Oslo. Vi skal ikke ha en gjeng som møter hverandre på bensinstasjonen og tar to boller først, før de reiser ned til treningen, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport med et smil.
Ifølge veibeskrivelsen på Gule sider, tar det om lag en time og et kvarter å kjøre de drøye 90 kilometerne fra hovedstaden og ned til den såkalte solbyen.
Berntsen forteller at klubben slapp litt opp på den regelen internt, blant annet da de hentet Nicolai Næss hjem fra Nederland og Mos Abdellaoue fra Strømsgodset.
– Næss er ekstremt proff og skal gifte seg, og Mos er en voksen familiemann. Så det er ikke slik at vi er redde for at de spillerne som bor der ikke skal være seriøse. Men vi ønsker at nye spillere skal bo i Sarpsborg, sier Berntsen.
Han husker selv da han var trener i Kongsvinger tilbake i 2007.
– Jeg skulle egentlig flytte dit, men etter hvert så syntes jeg det gikk lett og greit å kjøre dit likevel. Jeg tenkte ikke så mye over det den gangen, men jeg tror nok jeg kunne gjort en bedre for KIL om jeg ikke hadde sittet to timer i bil hver dag.
– For spillerne er det også viktig å trene godt, ha nok søvn, restitusjon og hvile. De timene i bil er tid som kunne vært brukt bedre.
Bli med inn på Berntsens kontor:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33