Sarpsborg 08 slo virkelig på stortromma onsdag kveld, da de regelrett knuste Start 4-0 hjemme på Sarpsborg stadion.
Med litt under en uke til seriestart var oppgjøret som en generalprøve å regne for begge lag, og det var nok hjemmelaget som tok med seg den beste følelsen etter oppgjøret i Østfold.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08

3-0 til pause

Mohamed Ofkir åpnet ballet etter 19 spilte minutter, før nok en nysignering tok ansvar på kunstgresset i Sarpsborg. Salétros doblet ledelsen for de blåkledde etter et kontrollert skudd fra drøye 20 meter. For å gjøre omgangen komplett vartet Sarpsborg 08 opp med et mønsterangrep, noe som førte til at Ole Jørgen Halvorsen sikret en 3-0-ledelse til sarpingene inn til pause.
– Det å lede 3-0 til pause er alltid litt spesielt, for det gir oss litt flere muligheter i den andre omgangen, sier 08-trener Michael Stahre til Eurosport.
Den andre omgangen ble ikke like målrik som den første, men hjemmelaget fortsatte å ha stålkontroll på oppgjøret. Etter 66 minutter spilt kunne stopper Nicolai Næss enkelt trille ballen inn i nettet etter litt klabb og babb i feltet.

– En ganske bra kamp

Kampen endte til slutt 4-0 – et resultat Mikael Stahre var godt fornøyd med.
– Det var en ganske bra kamp for vår del, og jeg synes det meste gikk veien i dag. Sett under ett ga dette oss en god følelse, sier han til Eurosport.
– Hvordan synes du laget har satt seg?
– Totalt sett synes jeg at laget har satt seg bra nå. Jeg synes vi ser bedre ut nå enn det vi gjorde da det var en måned igjen til sesongstart. Vi har blant annet en bedre offensiv stil og er bedre med ballen, svarer Stahre.

Bojang: – Må bare gønne på

Sulayman Bojang, som var på lån i Kongsvinger i 2019, har spilt seg god og varm i Sarpsborg 08-trøya denne våren. I dag spilte han en viktig rolle for sarpingene, og var spesielt glad for å slå tilbake etter det han beskriver som en tung kamp mot Sandefjord. En kamp sarpingene vant 3-1.
– Deilig å komme i gang igjen etter en trøblete kamp mot Sandefjord, sier Bojang, og sikter etter det ene innsluppede målet i kampen.
– Måtte bare svelge det og komme meg videre, legger han til.
– Hva var det som ga deg godfølelse her i dag?
– Jeg vet hva jeg står for, så jeg må bare tro på meg selv. Snakka med Micke og fikk beskjed om å bare stå på videre og gønne på, svarer Bojang, som også tar med seg en målgivende fra dagens kamp i Østfold.
Bojang kom også i begivenhetenes sentrum etter 30 spilte minutter, da han ble meid ned av Start-spiller Erlend Segberg. En takling som fort kunne ha resultert i et rødt kort i en tellende kamp.
– Ja, den var frisk. Hadde jeg blitt stående, så hadde det nok blitt verre. Jeg måtte bare prøve å komme meg unna, men sånt skjer i fotball, sier 08-spilleren.
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49