• Se alle kampene på fotballens festdag 16. mai fra kl. 17:00 på discovery+!
Tromsø - Vålerenga 1-0
Vålerenga hadde ikke vunnet på Alfheim i Eliteserien siden sommeren 2017, da de scoret hele fire mål før det var spilt 25 minutter og vant 4-2. Siden den gang har det gått trått for Enga i Nordens Paris, og heller ikke årets besøk hos Gutan ble av det fornøyelige slaget for hovedstadslaget.
Eliteserien
Molde senket Kristiansund - se høydepunktene
EN TIME SIDEN
For Fagermos gutter slet med å produsere de aller største farlighetene foran målet til tidligere Stoke-keeper Jakob Haugaard.

Ropte på straffe

Etter 36 spilte minutter ropte samtligie lillakledde spillere på straffespark. Tryllekunstner Osame Sahraoui tok med seg ballen gjennom TILs bakre ledd, og i duell med Lasse Nilsen gikk kantspilleren ned på kanten av femmeteren.
I pauseintervjuet med Discovery var Lasse Nilsen klar på at han ikke mente at det var noe straffe.
– Jeg føler at jeg er foran han og at det er han som river meg ned. Jeg synes ikke det er straffespark, sa Nilsen mens bildene av situasjonen rullet på skjermen.
Se straffesituasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Her roper Sahraoui på straffe: – Mulig å blåse der!

Første TIL-seier på en måned

Og når Vålerenga verken fikk straffe eller scoring den første timen, slo hjemmelaget til – anført av mannen som gikk ned sammen med Sahraoui i situasjonen over. Lasse Nilsen stormet nemlig oppover sin venstreside, før han sendte et perfekt innlegg i retning Eric Kitolano.
Gulset-gutten flikket ballen elegant forbi en utspilt Kjetil Haug og i nettet.
– Jeg har fått beskjed om å komme i boks når det er innlegg, så det gjorde jeg i dag. Deilig å se den gå inn. Lenge siden jeg har scoret nå, sa Kitolano til Discovery etter kampen.
Se intervjuet med Kitolano her. Saken fortsetter under.

Matchvinner Kitolano: – Vi burde scoret to-tre mål til

Et halvtamt Vålerenga prøvde å komme tilbake i kampen den siste halvdelen av 2. omgang, men verken Osame Sahraoui, Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson eller de andre VIF-spillerne maktet å skape de aller største farlighetene.
Etter to strake seiere er Fagermo og Vålerenga dermed godt nede på jorda igjen. For Tromsø sin del er seieren deres første siden de slå HamKam i den andre serierunden.
Vålerenga møter nettopp HamKam på Intility 16. mai, mens TIL skal til Bodø for å gjøre opp om Slaget om Nord-Norge. Kampene ser du selvfølgelig på discovery+!
Se intervju med Fagermo etter kampen her.

Fagermo: – Trodde vi hadde et høyere nivå inne

Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
I GÅR PÅ 14:47