COLOR LINE STADION (Eurosport.no):
– Skal jeg komme nå?
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Aalesunds trener kommer tittende ut av garderobeområdet på Color Line Stadion og roper opp til journalisten og fotografen som sitter og venter på tribunen 50 meter unna. Gressteppet er strengt forbudt område for alle utenom A-laget til AaFKs kohort i disse koronatider. Vi har rigget oss til på nedre del av tribunene på en tom stadion.
Så kommer han tuslende opp trappene, iført sin relativt nye klubbs røde treningsjakke og et par slippers som nok er tapet over for å blidgjøre tangotrøyenes utstyrsleverandør.

Vil ikke snakke om Brann

Intervju om AaFKs utvikling siden august, planene for 2021, skadesituasjonen inn mot helga og Gudmund Kongshavns kontraktssituasjon? Helt fint.
Men gjensynet med Brann og Bergen? Det er ikke Lars Arne Nilsen spesielt interessert i å snakke om. Annet enn:
– Selvfølgelig er det spesielt. Det blir utrolig artig å reise tilbake til Bergen, og det er jo mange av spillerne der jeg har hatt i mange år. Det gleder jeg meg bare til. Jeg skal ned og prøve å lage litt trøbbel for dem.
Dit kommer vi et stykke inn i intervjuet. Før den tid er treneren for Eliteseriens soleklare jumbolag i skøyerhumør. Han gjøgler inn i kamera, snakker om Molde-Arsenal og setter spørsmålstegn ved Eurosports motiver for å ta turen til Ålesund.
– Du er ikke kommet helt hit for å snakke om AaFK i 2021 du, vet du. Såpass skjønner jeg, sier han lakonisk.

Reflekterer over avskjeden

Og han har naturligvis et poeng. For selv om det har tidvis sett en del bedre ut spillemessig for Aalesund siden han overtok jobben til Lars Bohinen for tre måneder siden, og gjerne prater om de blåoransje, så er vi nødt til å snakke om returen til Brann som venter lørdag kveld.
At laget han fikk sparken fra 3. august har sunket som en stein fra øvre halvdel til den tjukkeste bunnstriden, før seieren mot Rosenborg tirsdag, har satt svetteproduksjonen i gang i Bergen.
Likevel vil ikke Nilsen hovere over utviklingen i sin gamle klubb.
– Jeg gjorde mine feil, det er en del av gamet. Logistikk er en del av en treners hverdag, kanskje større enn folk tror. Og når du ikke treffer helt, må reparere og ikke klarer det, så er det fair. Det som skjedde i Brann er jeg ferdig med. Jeg er her i Aalesund og skal bygge et lag her. Jeg spekulerer ikke så mye på hva som har skjedd i Bergen og Brann etter at jeg dro. Det viktigste er at de beholder plassen, det ser ut til at de klarer – så vil de være ekstremt revansjelystne.
Mange trodde Brann skulle få en forløsende opptur av trenerbyttet i sommer. Det har latt vente på seg, uten at Nilsen vil kommentere jobben Kåre Ingebrigtsen har gjort av den grunn.
– Jeg har ikke så mye mer å si enn det var sånn det var. Jeg aksepterer at de gjorde det de gjorde. Hva jeg tenker, føler og mener om det har jeg sagt før at jeg ikke trenger å fortelle til noen. Men jeg tror Brann har de rette folka på feltet nå og at de kommer sterkt tilbake neste år når de får bygget laget slik de vil og tenker, sier Nilsen – med en solid dose diplomati i språket.

Kommer ikke på tale å hovere – håper Brann holder seg

Det har altså ikke gått så bra så langt for hans etterkommere. Men at Ingebrigtsen og assistent Eirik Horneland fikk med seg tre kjærkomne poeng på sin revansjefylte retur i Trondheim, mener han ikke kan sammenlignes med hans eget gjensyn med Brann stadion lørdag.
– Det er vel ingen kamper bergenserne har mer lyst til å vinne, og sannsynligvis var Kåre og Eirik veldig fornøyde med den kampen, men de er i en litt annen situasjon. Brann kan være i ferd med å rykke ned i OBOS-ligaen, vi har en litt annen inngang enn det de hadde, sier han, og legger til:
– Det betyr ikke at jeg ikke har lyst til å slå dem. Det har jeg, men jeg har ikke lyst til å møte dem neste år.
– Så du ønsker ikke å være de hjelpeløses hjelper?
– Nei. Jeg har lyst til å slå de på lørdag selv om jeg vet det blir vanskelig. Jeg er AaFK 100 prosent, og det er her jeg har lyst til å få til noe. At vi henger med og spiller en god kamp der nede. Men så håper jeg for hele Bergen, supporterne og norsk fotball at Brann skal være i toppen av Eliteserien. At de vinner mot Rosenborg borte viser at de er på vei, mener han.
– Men er det en fordel for dere at de vant mot Rosenborg?
– Jeg tror det er mest fordel for dem, for nå har spilt på seg selvtillit, nå er det ikke så farlig. Hadde de tapt mot Rosenborg og skal møte lille Aalesund, så tror jeg ikke det hadde vært spesielt artig å tape mot oss, da hadde det blitt vanskelig. Nå fikk de de tre bonuspoeng egentlig, en veldig god prestasjon, og da kan de slippe seg ned og kose seg mot oss, tror Nilsen.
Exiten fra Brann kom ni måneder på overtid mente mange. Laget kom aldri på skikkelig rett kjøl etter at klubbstyret fredet Nilsen etter sesongavslutningen i 2019, men faktum er at laget lå på øvre halvdel da Sotra-mannen måtte gå.

Lars Arne Nilsen

Foto: Eurosport

Vil ikke avsløre hvem han snakker med i Brann

Det understreket han den gang, at «da er Brann på rett sted, når treneren må gå når vi ligger på øvre halvdel», men å spore noe skadefryd hos Nilsen etter Branns svake periode er ikke mulig. I så fall holder han det godt skjult.
Snarere tvert imot. Han gleder seg til å hilse på gamle kjente i Bergen, særlig dem han holder kontakt med fremdeles – uten at han vil si hvem det er.
– Ja, det er jo naturlig det. Det er forskjellig, jeg prater jo med dem.
– Hvem gleder du deg ekstra til å hilse på?
– Det har jeg ikke lyst til å si. Det er mange flotte gutter, og det er klart at de som har vært der lenge er spesielle. Vi har gått en tøff vei og hatt mye moro der nede, så det er mange jeg gleder meg til å møte.
På Brann stadion har det derimot vært veldig lite moro å være ikledd Brann-farger de siste årene. De siste 27 hjemmekampene har gitt oppsiktsvekkende magre 29 scoringer for de røde. I år er det kun blitt to seire og Bergens stolthet er nest svakest på hjemmetabellen – så vidt bedre enn jumbo Aafk.

Hjemmetall til besvær

Kåre Ingebrigtsen har enda ikke opplevd en trepoenger på Brann stadion siden han overtok. Statistikken viser 0-1 mot Mjøndalen, 1-1 mot Strømsgodset, 1-3 mot Bodø/Glimt, 1-2 mot Molde, 1-1 mot Stabæk og 1-2 mot FK Haugesund. Det er grelle tall
– Brann har vært best når de har møtt lag som er litt åpne. De har noen spillere som trenger litt rom for å være gode, det har vært utfordringen lenge, er Nilsens analyse.
– Du vet godt hvordan motstandere lykkes på stadion?
– Ja, men så sitter de på kontoret og finner ut av hvordan de skal bryte gjennom den muren.
– Så du beholder 5-4-1 med andre ord?
– Hvis du tror jeg forteller deg akkurat hvordan vi kommer til å gjøre det på lørdag, så kommer jeg ikke til det. Vi har en plan på hvordan vi skal prøve å få med oss noe og gjøre det vanskelig for dem.
– Men ordet revansjetokt vil du uansett ikke bruke?
– Nei, det vet ikke jeg. Jeg har alltid lyst til å vinne. Det hadde vært veldig gøy å slå dem, det må jeg bare si, sier Nilsen.
Og reiser seg fra setet etter et intervju som varte langt inn i et møte han hadde planlagt med AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland. Om de skal diskutere neste års spillerlogistikk vites ikke, men det temaet ble også viet mye tid i torsdagens intervju på Color Line og kommer i artikler på Eurosport.no neste uke.
Men enn så lenge er Lars Arne Nilsens retur til Brann stadion det mest spennende som skjer med fotballøyne, både i Ålesund, men ikke minst i Bergen
Se Brann-Aalesund på TVNorge og Dplay lørdag 18.00. Sikre deg tilgang her!
Sett siste Spillerrådet?

RBK-spillerens enorme manke, innendørs drømmelag og tror det er skjult smitte i garderobene

Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57