Sent mandag kveld bekreftet Pellegrino til Tidens Krav at han hadde signert for saudiarabiske Damac FC.
Klubben ligger sist i landets toppserie.
Eliteserien
Søderlund vender hjem: – Jeg får frysninger av å være tilbake
20 TIMER SIDEN
– Men det satses nå friskt for å berge plassen. Både jeg og to andre spillere hentes inn for å styrke laget. Det er ikke stor avstand til lagene foran på tabellen, sier Amahl Pellegrino til avisen.
30-åringen, som dundret inn 25 scoringer for Kristiansund i fjorårets Eliteserie, har skrevet under en kontrakt på halvannet år med sin nye klubb. Han har aldri lagt skjul på at pengene har vært en stor del av motivasjonen for å komme seg ut.
– Lønna jeg hadde i Norge kan ikke sammenlignes, ja, jeg vil nok tjene det samme i min nye klubb på noen uker som det jeg gjør på ett år i Norge, sier Pellegrino.
Tidligere på dagen bekreftet sportslig leder i KBK Terje Wiik til VG at de hadde akseptert et bud fra Saudi-Arabia. om bringer nyheten mandag, og sportslig leder Terje Wiik bekrefter til avisen at de har akspert et bud fra en saudiarabisk klubb.
Overgangen kommer etter at Pellegrino i fjor høst ble sterkt linket til blant annet tyrkisk fotball, hvor av to klubber fikk sine bud på spilleren avslått.
– Det må være en pakke som er bra for meg og familien. Det er ikke bare jeg som må være fornøyd. Jeg har en familie som jeg må ta vare på. De må også lykkes og være glad utenfor fotballen, sa Pellegrino til Eurosport om en overgang den gangen.
Totalt ender Pellegrino med 33 mål på 39 offisielle kamper for Kristiansund.

Pellegrino fortsatte målshowet: – Europacupspill hadde ikke vært feil

Eliteserien
Hinter om Japan-overgang: – Veldig stor interesse
I GÅR PÅ 21:24
Eliteserien
Lillestrøm avbryter låneavtalen med keeper – returnerer til Molde
I GÅR PÅ 19:59