Med Jens Petter Hauge, Kasper Junker og Philip Zinckernagel «forsvant» 60 av de smått utrolige 103 målene Bodø/Glimt scoret i Eliteserien i fjor. I «Seriestart Spesial» forteller Kjetil Knutsen hvordan han jobber når rollene i det fremste leddet i Bodø/Glimt skal settes på nytt.
– Det som skjer på siste tredjedel er det vi har brukt mest tid på i Marbella, og etter vi kom hjem. Vi jobber veldig mye med det offensive, det handler om vår tilnærming til hva Bodø/Glimt skal være, at vi legger stor vekt på det, sier han.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24

Seriestart Spesial: Bodø/Glimt med Kjetil Knutsen og Patrick Berg

– Likhetstrekk med Junker

Mange sperret opp øynene da Erik Botheim dukket opp i Bodø dagen etter at kontrakten med Rosenborg ble terminert. Kjetil Knutsen er så langt strålende fornøyd med signeringen.
– Botheim er en fantastisk gutt som ikke har fått gjennombruddet sitt. Det er utrolig gøy å få inn en spiller som har så lyst å slå til, og er så glad for å komme til Bodø/Glimt. For meg er det utrolig givende, og jeg synes jeg er privilegert som får jobbe med laget og de spillerne vi har fått inn nå, og hele tiden kan søke fremgang og utvikling med dem.
Selv om treneren er ærlig på at klubben i disse dager jobber beinhardt for å hente inn en spiss til i dette overgangsvinduet, mener han at Botheim har det som skal til for å erstatte Junker.
– Botheim er en spiss som har likhetstrekk med Junker. Han har jobbet veldig mye med bevegelsesmønster, det å være tålmodig, det å være en strekke-spiss, det å komme mye inn på bakerste stang. Han har ikke helt den farten som Junker har, men utover det har Botheim kvaliteter til å kunne score mange mål i Eliteserien, mener Knutsen.

Den nye trioen

I tillegg til Botheim ser Ola Solbakken og Sondre Sørli ut til å ha kapret en plass i det fremste leddet til seriestarten. Solbakken avsluttet gull-sesongen som førstevalg på venstrekanten, etter at Jens Petter Hauge gikk til Milan, mens for Sondre Sørli blir det mye nytt.
– Sondre Sørli hadde en annen rolle i Kristiansund. Han er en venstrefotet kant som ligger til høyre. Det første vi må gjøre er å bygge relasjoner rundt ham; bevegelsen på innsiden med indreløper som strekker gjennom, og bevegelse på utsiden med backen, som vi må ha mer av nå enn da Philip (Zinckernagel) spilte kant. Og vi må jobbe med Sondre (Sørli) med tanke på at han skal kunne utfordre både innover og utover, og være gjennombruddshissig, og hvordan han skal komme inn i boks og bli en poengspiller, med rotasjonene vi skal ha i boks, forklarer Knutsen.
Han poengterer at Sørli har en ekstrem løpskraft, og at han defensivt kan bidra mer enn Zinckernagel, men vedgår at det er mye som skal på plass for en spiller som kommer til en klubb, hvor rollekravene er tydelige.
– Når de tre (Hauge, Junker, Zinckernagel red.anm) er borte må vårt utgangspunkt være; hvordan får vi de nye inn i vårt tankegods, vår måte å tenke fotball på, i våre relasjoner, i vårt samhandlingsmønster. Og så må vi i tillegg spille på deres kvaliteter og sterke sider.

Trenger tid

Ambisjoner og mål vil gull-treneren som vanlig ikke ha noe snakk om, men utvikling kan han snakke ustanselig om. Han legger stor vekt på at spillerne som har kommet inn har et ønske om å utvikle seg i klubbens konsept. De fem-seks ukene i Marbella ble veldig verdifulle, da de fikk optimale treningsforhold, og ikke minst ble veldig godt kjent med hverandre, all den tid de stort sett satt innelåste på et hotell utenom treninger og kamper.
Knutsen mener de trenger mer tid for å finne og forstå samhandlingsmønsteret enda, men gleder seg over å se fremgang
– Spillerne skal kjenne hverandre og bygge relasjoner. Vi får jobbet med dem på hver eneste trening, og så kommer det en del «skjult læring» som du ikke kan vekte. Jeg ser fremgang på grunnspillet vårt og jeg ser to kanter nå som begynner å bli mer gjennombruddshissige, noe som er ekstremt viktig for oss. Vi har fått inn en del spillere som er glade for å komme til Bodø/glimt. Og det er et godt utgangspunkt, sier han.

Har liten tro på Glimt-grep: – Ikke gjør det

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51