Strømsgodset - Sarpsborg 08 5-0
Det var et Marienlyst stadion i feststemning lørdag, for drøye to timer etter at Norge gjenåpnet etter koronapandemien, skulle Strømsgodset ta imot Sarpsborg 08 i Drammen. Og publikum fikk virkelig lønn for oppmøtet, for de fremmøtte kunne bevitne en smått utrolig omgang de første 45'.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Kanonadene fløy i hytt og pine for Sarpsborg 08 i innledningen, og det var smått utrolig at ikke bortelaget ledet etter de første 25 minuttene.
For ifølge både Discoverys kommentatorer, bortefansen og Sarpsborg-spillerne, skulle de gjestende sarpingene fått tildelt to straffespark i i den nevnte tidsperioden. Først traff ballen armen til Godset-kaptein Gustav Valsvik idet den var på vei mot mål, før Mikkel Maigaard tilsynelatende ble tatt av Ari Leifsson ved femmeteren uten at den tidligere Godset-kapteinen fikk gehør av dommer Eskås.
– Jeg er litt sjokkert over at han at ikke dømmer på de situasjonene der. Vi har vært heldige, uttalte den langtidsskadde Godset-spissen Lars-Jørgen Salvesen i intervjusonen i pausen.
Se begge situasjonene i videovinduet under. Saken fortsetter under videoene.

Mener Sarpsborg 08 ble snytt for straffe: – Kan ikke skjønne noe annet

Roper på straffe – Bohinen får gult kort etter protester

Se hva dommer Espen Eskås sa etter kampen her.

Dette sier dommeren om straffesituasjonene

Godset-fest

Scoringen til Gustav Valsvik ble mildt sagt vendepunktet i kampen, før etter at kapteinen sendte Marienlyst til himmels like før halvtimen var spilt, dreide det meste seg om Strømsgodset i «gjenåpningskampen» i Drammen.
Fire minutter før pause doblet Ibalibo Jack ledelsen for de mørkeblå, før Tobias Gulliksen la på til 3-0 ett minutt på overtid.
Lars Bohinen var i praten med Discovery i pausen innstilt på å snu oppgjøret, men Sarpsborg 08 var aldri i nærheten av å oppfylle trenerens ønske. Etter en drøy time stod det 4-0, før kometen Jordan Attah Kadiri leverte en strålende scoring og la på til 5-0.
Se scoringen til Gustav Valsvik her. Saken fortsetter under videoen.

Kapteinen sender Marienlyst til himmels

– Dommerne preger kampen

Tapet var nok tungt å svelge for Lars Bohinen, som nå for alvor går inn i en svært nervepirrende høst som Sarpsborg 08-trener.
Tre tap og ti baklengs er fasit etter de siste tre kampene, og med kun seks poeng ned til Mjøndalen – som har en kamp mindre spilt (møter RBK søndag), blir det det en spennende periode i Solbyen framover.
Dette var også Sarpsborg 08s sjette bortetap denne sesongen.
– Dommerne preger kampen for vår del. Begge situasjonene, som vi mener er straffe, kommer når kampen vipper. Kampen hadde sett helt annerledes ut om dommeren hadde dømt, sier Lars Bohinen til Discovery etter kampslutt.

Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51