For å få en smidigst mulig start på Eliteserien, er planen å dele den opp i fire grupper som spiller de seks første serierundende mot hverandre.
Slik Eurosport forstår det, ser gruppeinndelingen slik ut:
Gruppe A: Rosenborg, Molde, Kristiansund og Aalesund
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
Gruppe B: Brann, Haugesund, Viking, Bodø/Glimt
Gruppe C: Start, Odd, Sandefjord, Strømsgodset
Gruppe D: Mjøndalen, Stabæk, Vålerenga og Sarpsborg 08
Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsket tidligere fredag ikke å bekrefte gruppeoppsetningen.
Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 sier de ikke kjenner til planene, men at de stiller seg bak oppsettet som vil komme.
– Vi aner ikke noe om det, for å si det rett ut. Men som nevnt tidligere, tror jeg det blir mye skjevheter denne sesongen uansett. Når det gjelder serieoppsettet har jeg full tillit til at det blir gjort på den beste mulige måten. Om det er inndeling i grupper eller ikke, ofrer vi ikke så mye tid på. Vi kjører på uansett, sier Berntsen til Eurosport.
Dersom planene om en inndeling i grupper blir endelig, har han ingen problemer med det.
– Selvfølgelig høres det greit ut. Vi skal møte alle likevel. Vi hadde i utgangspunktet en spesiell åpning med tre av de fire første borte, men jeg regner med at det ikke blir slik nå. Hvem vi møter i de første matchene, er hipp som happ, men det blir spennende å se hvilke klubber som takler de nye utfordringene best.
Han har tidligere uttalt seg om at denne sesongen uansett, på en eller annen måte, vil bli preget av den nye og ukjente faktoren "Korona".
– Alle må tilpasse seg en ny hverdag, bruke mye energi på ting utenom fotballen, med smittevern og leve i karantene for både spillere og trenere. Det vil ulike grupper takle ulikt. Noen vil mestre bedre å spille kamper uten publikum, som er en ny måte å konkurrere på.
– Det er en del nye utfordringer, men jeg regner med at det beste laget kommer til å vinne til slutt likevel. Medaljene havner nok dessverre et eller annet sted på Vestlandet eller i Midt-Norge, sier Berntsen med et smil.
Berntsen vil også understreke at det viktigste i det hele er at det ser ut til å gå såpass bra med Norge generelt sett, og roser fotballorganisasjone i denne perioden.
– Det er veldig bra at Norge har gjort det så bra i denne krisen. Og det arbeidet rent sportslig fra Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund, som har vært proaktive, er vi veldig fornøyde med.
Kulturminister Abid Raja har innrømmet at kompensasjonsordningen for idrett ikke traff godt. Fredag presenterte han en utvidet ordning.
– Økonomien der er sammensatt, og en del av inntektstapet for mange organisasjoner og idrettslag kommer fra ulike aktiviteter. Derfor åpner vi nå opp for en ordning der frivillighet og idrett vil kunne kompenseres opptil 70 prosent av tapte inntekter fra eksempelvis kiosksalg, parkering, loppemarkeder, basarer, utleie av bygg, i tillegg til billettinntekter og deltakeravgift, sier Raja ifølge NTB.
– Det treffer ikke oss i det hele tatt. Det er utrolig bra at den treffer bredden, og det synes jeg er ekstremt kult. Men vi må også prate for oss selv. Jeg regner ikke med noe, men håper at det kommer noe vår vei, sier Berntsen.
Fortsatt er for eksempel dette med tapte sponsorinntekter ikke mulig å søke på.
Og selv om man i Eliteserien nå er lykkelig over å kunne sette i gang med trening og etter hvert kamper, mener Berntsen det fortsatt vil være økonomisk utfordrende tider.
– Situasjonen vil være vanskelig likevel. Vi snakker om 2-3 milliarder og masse arbeidsplasser, og det hjelper ikke bare å komme i gang. Vi har ikke fått noen inntekter, og får ikke ha folk på kampene våre. Det er ingen tiltakspakker. Dette er et regime vi har jobbet ut selv, og vi er veldig glade for det, men foreløpig er det bare ekstra kostnader. Likevel er det en gledens dag, for det ser ut til å gå bra med Norge, og fordi det er et steg nærmere en normal hverdag for oss selv. Vi er mye lettere til sinns i dag enn vi var i går.

Åpner opp om alle utskiftningene: – Da han kom var han håpløs taktisk

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18