• Tirsdag avsluttes Eliteserie-sesongen 2020. Lad opp til siste serierunde med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og Dplay.
Til tross for utsatt sesong og spesielle omstendigheter, har Eliteserien 2020 bydd på festfotball, vakre scoringer og ellevill dramatikk.
Bodø/Glimt har bergtatt en hel fotballnasjon med rekorder etter rekorder, noe som resulterte i klubbens første seriegull. Glimt-spillerne har også levert flere kunstmål, og tre av disse er nominert til årets mål.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det er også Amahl Pellegrino, som har hatt en helt formidabel sesong i KBK-drakten. Målet om å nå Vidar Örn Kjartanssons 25 mål fra 2014 gikk til slutt for den lynkjappe KBK-spilleren. Mot Strømsgodset i Drammen scoret den tidligere Godset-spilleren muligens sitt fineste mål i 2020, da han banket ballen inn i krysset fra drøye 22 meter.
Se alle de nominerte scoringene i videovinduet nederst i saken.
Viking-duoen Even Østensen og Zymer Bytyqi er begge nominerte med hver sine lekre scoringer. Aalesund-spiller Simen Bolkan Nordli leverte et prosjektil av de sjeldne da han omtrent scoret fra midtstreken mot Molde på Color Line Stadion. Denne suseren er selvsagt også blant de nominerte.
Stem på din favoritt her.
Vinneren kåres i forbindelse med kvalikkampen på Intility Arena 28. desember, og avstemningen stenger 27. desember kl. 23.59. Det er derfor mulig å stemme gjennom hele julen, men du kan kun stemme på én scoring.
Dette er de nominerte:
1. Amahl Pellegrino (Kristiansund) mot Strømsgodset borte
2. Marius Lode (Bodø/Glimt) mot Kristiansund hjemme
3. Philip Zinckernagel (Bodø/Glimt) mot Mjøndalen borte
4. Simen Bolkan Nordli (Aalesund) mot Molde borte
5. Zymer Bytyqi (Viking) mot Kristiansund borte
6. Even Østensen (Viking) mot Bodø/Glimt hjemme
7. Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt) mot Vålerenga borte
Se målene her.

Årets mål i Eliteserien skal kåres – se kandidatene her

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51