Lillestrøm valgte å avlyse treningen mandag, i påvente av informasjon og retningslinjer rundt koronasituasjonen.
– Det ble som vi trodde, blant annet ved at man ikke skal frakte spillere og andre fra de regionene med lock down hit. Vi har jo noen spillere som bor i Oslo, og Geir Bakke bor i Moss. Han har riktignok en leilighet her, men vi driver ikke og omgår regelverket, sier sportssjef Simon Mesfin til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
Derfor er det bare de som har adresse på Romerike som faktisk møter opp fremover, inntil ny informasjon gis.
Det betyr at hovedtrener Geir Bakke må holde seg unna denne uken.
– Vi trener med dem som bor her, og det teamet som er her.
Dermed leder Petter Myhre, som nylig forlenget sin avtale som assistenttrener, det som foregår de neste dagene, ettersom han bor på Lørenskog.
Klubben har blant annet signert Kaan Kairinen og Vetle Dragsnes, og forlenget kontrakten til Fredrik Krogstad.
I tillegg linkes de til en rekke spillere, der det foreløpig er lite konkret å melde, ifølge Mesfin.
Gjermund Åsen:
Har kontrakt med Rosenborg og en høyere lønn enn de fleste andre klubbene i ligaen kan matche. Også Tromsø og Brann skal ha følere ute for midtbanespilleren, ifølge blant annet iTromsø og Adresseavisen. Neppe i planene til trønderne fremover, men trolig må de fire på kravene for å få til en utlånsavtale.
– Det er ikke så mye å meddele per i dag. Vi sendte en forespørsel til Rosenborg for å høre premissene, og det fikk vi svar på. Det er en god spiller, som er interessant, uten tvil, men vi er inntil videre avventende, sier sportssjefen.
Pål Andre Helland:
Har fått beskjed om at han ikke inngår i planene til Åge Hareide, men også han har høy lønn i RBK, i tillegg til å være under kontrakt. Det er blitt spekulert i om klubber med naturgress kan havne foran i en eventuell kø, men økonomien gjør det vrient. Mesfin har kalt Helland en klassespiller i Romerikes Blad.
– Det er det absolutt ikke noe mer enn det som har stått i media, vi har ikke økonomi til å gå inn der slik tingenes tilstand er nå. Vi har ikke gjort noen henvendelse til Rosenborg hverken formelt eller uformelt. Det har vært litt flørting mellom LSK og Helland tidligere, og det er vel det media har plukket opp nå.
Sondre Solholm Johansen:
Det eneste tilfellet der det har vært et bud fra Lillestrøm inne og en klubb til klubb-dialog i en stund, først omtalt av Romerikes Blad. Mjøndalen skal etter det Eurosport forstår ønske betydelig mer for midtstopperen.
– Ståa der er at det er dialog mellom klubbene, men det er ikke slik at det er mye forhandlinger frem og tilbake.
– Tror du det kan løse seg?
– Jeg vet ikke. Da hadde jeg vært orakel hvis jeg kunne svart på det.
Ifaeny Mathew:
En spesiell situasjon. Eurosport har tidligere omtalt at han oppholdt seg ulovlig i landet, etter at arbeids- og oppholdstillatelsen gikk ut samtidig som kontrakten ved årsskiftet. Mathew har i ettertid sagt til Romerikes Blad at han følte seg lurt til å returnere til landet av en agent han nå har brutt med. Klubben er, slik det har vært omtalt i både VG og RB, enige med spilleren om en ny avtale, og håper at dokumentasjonen de kan legge frem for myndighetene i en søknad med forklaring kan være nok til at han får lov til å fortsette å spille i landet.
– Vi har inngått en avtale med Mathew og avventer saksbehandlingen på det rundt arbeidstillatelsen. Han har søkt, men det må saksbehandles på normal måte. Han er her, men trener ikke med laget, ettersom han ikke har lov å være ansatt noe sted før han eventuelt får innvilget tillatelsen.
Daniel Eid:
Sogndal-backen imponerte mange forrige sesong, og LSK er blitt nevnt som en mulig beiler. Sogndal skal ikke være veldig lystne på å selge også ham. Tomas Totland er allerede gått til Tromsø og flere ligger langflate etter Sivert Mannsverk.
– Der er det i hvert fall ingenting. Det var en uformell samtale med Håvard Flo, og plutselig er det blitt til at vi skal ha Eid. Det er typisk en sånn sak der media får nyss i noe, men om vi skulle hatt Eid ut fra det, skulle vi nok hentet halve Norge og kanskje halve Europa i samme slengen, sier Mesfin.
Torbjørn Kallevåg:
Spilte i klubben og var med på opprykket forrige sesong. Kontrakten gikk ut ved årsskiftet og han oppholder seg nå i Ulsteinvik etter nylig å ha blitt pappa. Var egentlig klar for Aalesund av nettopp de årsakene i forrige vindu, men papirarbeidet gikk ikke gjennom i tide. Eurosport har omtalt at både AaFK og LSK fortsatt kan være aktuelt. Trente med Aalesund mandag, som meldt i Sunnmørsposten.
– Der er det ikke noe nytt foreløpig. Vi har hatt dialog, men der handler det også om familien i Ulsteinvik og at han nettopp er blitt pappa. Det er ikke noe nytt er, annet enn det som er meldt tidligere og at vi har dialog.
Björn Bergmann Sigurdarson:
Leke James er forsvunnet til Saudi-Arabia, og mandag kveld skriver Romsdals Budstikke at "Dette kan bli den nye Molde-spissen" om islendingen, som tidligere har spilt i klubben. Sigurdarson forlenget nylig sin kontrakt med LSK.
– Molde har vært interessert i Björn hver dag helt siden vi hentet ham tilbake i sommer. Men det er mange andre større klubber, som også er det. Björn kom tilbake til oss i fjor høst og skal være med å bygge klubb. Det er det vi forholder oss til, inntill annet blir avtalt, sier Mesfin.
Kristoffer Ødemarksbakken:
Nettavisen skriver at Lillestrøm og Aalesund er enige om en overgang for Kristoffer Ødemarksbakken, som forrige sesong var på utlån i Ull/Kisa.
– Jeg kan ikke si så mye mer om det enn at det er dialog mellom klubbene, sier LSK-sportssjefen.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25