Populære sporter
All sport
Vis alt

Startet sin første fotballkamp på over ett år – sikret tre sterke Brann-poeng i Molde

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 10/08/2020 klokken 23:30 GMT+2

Jon-Helge Tveita hadde ikke startet en fotballkamp siden han spilte for Sarpsborg 08 mot nettopp Molde på Aker stadion 21. juli 2019. Mandag var backen tilbake i Rosenes by – og for en drømmekveld det ble for 28-åringen.

Brann

Foto: Scanpix

Molde - Brann 1-2
– Utrolig deilig å holde unna på tampen der. Vi sto virkelig godt i mot, og vi trengte virkelig dette nå, sa Brann-keeper Håkon Opdal til Eurosport etter kampen, som også ble kåret til banens beste.
Det var store forventninger knyttet til Branns besøk på Aker stadion mandag kveld. Ikke bare ble kampen spilt kun dager etter at Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny Brann-sjef – det var også Vegard Forrens første retur på sin gamle hjemmebane etter at han forlot Molde tidligere i år.
Se hva Håkon Opdal sa til Eurosport etter kampslutt. Saken fortsetter under videoen.
picture

Kåret til banens beste etter flere «tigerreflekser»: – Godt å vite at jeg er tilbake i godt slag

Perfekt debut fra start

Et annet sentralt poeng var også å finne i Branns lagoppstilling, der Jon-Helge Tveita fikk sin aller første start i den røde drakten. Backen har slitt voldsomt med skader siden overgangen fra Sarpsborg 08, og har kun spilt maks 35 minutter i de fem kampene han har kommet inn denne sesongen.
Mot Molde ble det en opp i mot perfekt debut fra start, for 28-åringen leverte både en målgivende og en scoring før han takket for seg etter en drøy times spilt. Sist gang høyrebacken startet en kamp var 21. juli 2019, da Sarpsborg 08 gjestet nettopp Aker stadion – en kamp sarpingene tapte 2-1.
Med Kåre Ingebrigtsen på plass på tribunen, var det tydelig at det var et Brann-lag som virkelig ønsket å vise seg fram for den ferske sjefen. Trønderen fikk se et rødkledd lag som delvis gikk på fullgir på bortebane, og som samtidig maktet å stenge igjen det offensive arsenalet til hjemmelaget.
– Gutta gjør en helt fantastisk jobb i dag. Molde er et utrolig vanskelig lag å spille mot, sa Jon-Helge Tveita etter at seieren var i boks.
– Lenge siden jeg har scoret nå, så det var deilig, smilte Branns andre målscorer.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

– Det er kanskje den beste seieren jeg har hatt på Aker stadion

– En fantastisk prestasjon

Stopperbauta Vegard Forren var også strålende fornøyd etter seieren over gamleklubben.
– Vi forsvarer oss veldig godt, og det er en fantastisk prestasjon av hele laget i dag, konkluderte Vegard Forren til Eurosport etter kampen.
– Dette er nok den beste seieren jeg har hatt på Aker stadion noensinne, la den tidligere Molde-spilleren til.
Det holdt med et nødskrik for de tilreisende fra Bergen, for Molde leverte kanonader på løpende bånd de siste minuttene på eget kunstgress.
Både en redning på strek av Vegard Forren og en kontroversiell – og litt absurd – situasjon i feltet til Molde, der det kunne se ut til at ballen traff hånden til Tajio Teniste uten at dommeren blåste straffe, holdt Molde borte fra målet til Håkon Opdal.
Dermed ble det en perfekt start for snarlig tiltredende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Slik stilte lagene

Molde (4-2-3-1): Linde - Wingo, Sinyan, Ellingsen, Haugen - Aursnes, Hussain - Brynhildsen, Hestad, Knudtzon - Ohi
Brann (4-2-3-1): Opdal - Tveita, Kolskogen, Forren, Kristiansen - Pedersen, Barmen - Koomson, Haugen, Strand - Bamba
picture

Se høydepunktene: Molde - Brann 2-1

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame