Tidligere denne uka snakket Damion Lowe ut til Eurosport om den uavklarte reisen til Miami som aldri ble godkjent av Start. Mens han nå sitter i Miami med familien, jobber Start med å få han hjem så fort som mulig. Overfor Eurosport.no bekrefter klubbens administrative leder, Christopher MacConnacher, at klubben nå har opprettet kontakt med Lowe i USA.
– Vi er i dialog med han. Det er ikke så mye mer å si enn det.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
7 TIMER SIDEN
– Når regner man med å få han tilbake til Kristiansand?
– Vi jobber fortsatt med saken. Jeg har ikke så mye mer å si enn at vi har en pågående dialog, forteller MacConnacher.
En annen som jevnlig har snakket med Lowe mens han har oppholdt seg i Florida, er lagkompis Henrik Robstad. Han synes situasjonen er vanskelig, men har forståelse for at Lowe syntes det var tungt å være i Kristiansand nå.
– Du sitter alene i en leilighet i Norge med en familie som trenger deg på andre siden av jorda. Jeg skjønner at det ikke er lett, sier han til Eurosport.no.
– Nå vet jo ikke jeg hvordan praten er mellom han og klubben, men vi ønsker han jo selvfølgelig tilbake hit, han er veldig godt likt. Så vi håper det løser seg.

Må i karantene ved hjemkomst

– Jeg følte meg hjelpeløs. Det var kun hun og sønnen min i Florida. Jeg måtte være der. Jeg føler meg mer lettet nå. Jeg vet hvor vanskelig det er for henne fra før ved at jeg ikke er der, så nå er det ekstra stress. Jeg må være der for familien min, fortalte Damion Lowe mandag kveld.
Starts administrative leder ønsker ikke gå i detalj på hendelsen, men sier at:
– Det handler om å få oversikt på hele situasjonen.
For det er ingen tvil om at det får sportslige konsekvenser for både Lowe selv og laget at han er borte.
– Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt han på trening. Resten av gjengen er igang, men det er ikke han, sier MacConnacher.
Utenlandsreisen betyr også at 27-åringen må i en ti dager lang karantene når han først kommer tilbake til Norge også. Da begynner det virkelig å nærme seg seriestart, som er 16. juni for Eliteserien.

Robstad: – Pratet med han flere ganger

Robstad forteller at han har holdt kontakten med jamaicaneren både da han var i Norge og etter han reiste over Atlanteren.
– Jeg har pratet med han flere ganger mens han har vært der borte. Han sier til oss på laget at det brant litt med tanke på familien. Han følte virkelig han måtte gjøre det, forteller han.
Han ønsker ikke ta noe klart parti i saken og snakker om en vanskelig tid der koronaviruset har sørget for mange problemstillinger som man aldri har vært borti før.
– Det er jo en veldig vanskelig situasjon jeg ikke har vært borti før, så jeg vet ikke hva som er rett og galt her.
Så du Indre Bane-episoden der Lowe var gjest?

Indre bane i karantene møter: Damion Lowe

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
9 TIMER SIDEN