• Tirsdag klokken 19.00: Følg Viking - Haugesund på Eurosport Pluss og Dplay. Få tilgang her.

Det melder klubben på egne hjemmesider.

Eliteserien
Flere spillere på utgående kontrakt: Veteran holder døren åpen for forlengelse
18 TIMER SIDEN

– Jeg synes det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning, er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

Utestengelsen gjelder kamper på Sparebanken Sør Arena, noe som da vil tilsi fire sesonger. Straffen er fastsatt basert på klubbens sanksjonsreglement.

Start har ikke myndighet til å utestenge supportere på andre arenaer, men klubbene deler oversikt over utestengte personer.

Kan redusere straffen

På klubbens hjemmesider skriver Start at supporteren har bekreftet hendelsen.

De utdyper at hvis supporteren viser «en betydelig vilje til holdningsendring, for eksempel gjennom å ta del i kurs i regi av Norsk Toppfotball», kan sanksjonskomiteen redusere lengden på straffen.

– Sanksjoner svir der og da, men jeg tviler på at utestengelse fra en gruppering som man ønsker å være en del av, hjelper på forebygging og endringer av holdninger over lang tid. Hvis vi i Fotball-Norge skal være med på det, må vi dokumentere holdningstiltak. Det er veien å gå, utdyper MacConnacher overfor Eurosport.no.

Avslutningsvis roser klubben supportermiljøet for hvordan de har håndtert hendelsen.

Tredje episoden på kort tid

Supportergruppen Tigerberget var raskt ute med å ta avstand fra hendelsen og ekskluderte personen fra gruppen.

– Jeg har snakket mye med Start og de rundt klubben, og jeg ønsker å gi supporterne skryt for hvordan de har håndtert denne situasjonen, sa Wembangomo til Eurosport.no.

Hendelsen var den tredje rasisme-episoden i Eliteserien på få uker. Først fikk Kristiansund-spiller Amahl Pellegrino rasistiske bemerkninger slengt etter seg på Color Line stadion i Ålesund, noe som også førte til at Norsk toppfotball (NTF) gikk i bresjen for å starte #STOPP-kampanjen for å belyse kampen mot rasisme.

Runden etter opplevde Vålerenga-spiller Ousmane Camara rasisme på Sandefjord stadion, før altså Brice Wembangomo også ble rasehetset runden etter.

Sett denne?

– Han kommer aldri inn på stadion i min levetid i klubben

Eliteserien
Hevder Cifuentes er høyaktuell for svensk toppklubb
I GÅR PÅ 19:26
Eliteserien
Fra 4. divisjon til seriegull: – Jeg har ikke hatt den letteste veien
01/12/2020 PÅ 07:35