Populære sporter
All sport
Vis alt

Start-spillerne tar lønnskutt frem til 1. september

Christine Skarstein Olsen

Publisert 27/05/2020 klokken 12:05 GMT+2

Både spillere og trenere i Start tar lønnskutt.

Start

Foto: Scanpix

Spillerne og trenerne har gått med på lønnskutt for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon. Det melder IK Start på sin hjemmeside onsdag.
– Jeg må virkelig berømme både trenere og spillere for hvordan de har håndtert dette. Det viser hvilke verdier og hvilken kultur vi er i ferd med å få på plass her. Vi er avhengig av at hele klubben står sammen når det stormer, og da er det rørende å se at både spillere, trenere og ansatte i administrasjonen er med på en felles dugnad, sier daglig leder Christopher MacConnacher til klubbens nettside.
En slik ordning kan gi en besparelse på opptil to millioner kroner i 2020, ifølge daglig leder MacConnacher.
– Vi har kommet langt når det gjelder å kutte kostnader i klubben, det er mange som har strukket seg langt både i og rundt klubben, og det setter vi stor pris på. Men det gjenstår fortsatt mye jobb, først og fremst for å skaffe nye inntekter, sier styreleder i Start En Drøm, Robin Reed.
Det har stormet rundt Start den siste tiden, og Eurosports ekspert Joacim Jonsson mente det var en klubb ute av balanse. Tidligere denne måneden ble kontrakten til Damion Lowe terminert, noe som gjorde at han forlot klubben vederlagsfritt.
– Lowe er spilleren med det kanskje høyeste topp-potensialet og han spiller på det jamaicanske landslaget. Start burde i hvert fall ha fått til en form for videresalgsavtale, noe som kunne sikret klubben ved et senere salg, sa Jonsson da.
I tillegg ble den profilerte fotballagenten Stig Lillejord hentet inn for å hjelpe Start med forhandlinger og overganger de neste overgangsvinduene. Flere reagerte da på at Lillejord skulle representere en klubb hvor han også representerer flere spillere som agent. Ifølge NFF var det innenfor regelverket.
Sett denne?
picture

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame