Populære sporter
All sport
Vis alt

Start og Sogndal jobber med retur fra Marbella: – Vil hjem så fort det lar seg gjøre

Gunnhild Toldnes

Oppdatert 13/03/2020 klokken 13:44 GMT+1

Flere klubber jobber på spreng for å komme seg hjem fra Marbella. I Norge venter en to ukers karantene.

Sigurd Haugen Sogndal

Foto: Eurosport

I går kom nyheten om at Norges Fotballforbund utsetter seriestarten for Eliteserien og Obos-ligaen, og at all toppfotball stoppes frem til 15.april.
Start mottok nyheten på treningsleir i Marbella.
Laget skulle egentlig reist hjem torsdag 19.mars, altså om en snau uke. Nå sitter spillere og trenere og håper å komme seg hjem tidligere, slik at de får kommet i gang med karantene.

– Ståa for oss er at vi har vært veldig ivrig på å komme oss hjem, vi ser på det som ikke hensiktsmessig å være i Marbella, sier Starts styreleder, Christopher Langeland, til Eurosport.

– Vi er alle litt usikre

Nå jobbes det med løsninger for å komme seg på et fly med kurs mot Norge så snart det lar seg gjøre.

– Vi har stresset mye med det og har gjort en iherdig jobb for å forsøke å få tidligere hjemreise, og vi har hatt en veldig fin dialog med NTF som er arrangør av treningsleiren. Vi kommer til å finne en løsning på å komme oss hjem når det er hensiktsmessig i forhold til hele situasjonen, forklarer styrelederen videre.

Men foreløpig vet han ikke når det eventuelt blir. Han sier gjengen som sitter i Spania er ved godt mot.
– Jeg tror de har det fint, men vi er vel alle litt usikre.

Ønsker kjapp retur

For Sogndals del er flybilletten hjem foreløpig datert til fredag 20.mars. Også Obos-klubben arbeider med å få kommet seg hjem før.

– Reiseselskapet prøver så godt de kan, vi ønsker å reise hjem så fort det lar seg gjøre. Foreløpig er returdatoen vår neste fredag, men det kan bli onsdag, hvis vi ikke får tak i et enda tidligere fly, forklarer daglig leder i Sogndal, Rasmus Mo.

– Det er viktig for oss at vi ikke får en mellomlanding, men at vi blir flydd rett til Norge. Det er jo derfor dette tar litt tid. Men jeg tror det ordner seg, det er mange som jobber med saken, forklarer Mo videre.

Han sier spillerne aktiviserer seg i små grupper, og ellers holder seg for seg selv.

– Litt flåsete sagt er de kanskje tryggere der enn her hjemme, men når situasjonen er som den er, er det bare å komme seg hjem og i gang med karantenen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame