Sensommeren 2018 skjedde det store ting på Sørlandet. Ikke siden brasilianske Ygor Santiago kom til Kristiansand for 10 millioner kroner i 2006, har en Start-spiller kostet like mye som nigerianske Adeleke Akinyemi.
Sørlandsidyllen ble raskt til til et skademareritt for den 21 år gamle spissen. Fjorårets sesong startet på verst tenkelig måte da Akinyemi pådro seg et ankelbrudd i kampen mot Aalesund i første serierunde. Siden da har spissen gjennomgått flere operasjoner og har blant annet måttet se på at laget rykket opp til Eliteserien.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Nå kan det endelig se ut til at skademarerittet er historie for nigerianeren, og på onsdag kan Akinyemi få sitt etterlengtede comeback – og det mot laget han skadet seg mot våren 2019.

– Jeg er klar

For til Fædrelandsvennen bekrefter nå Adeleke Akinyemi at han er skadefri og klar for en retur til fotballbanen.
– Jeg er 100 prosent klar nå. Jeg er klar neste kamp, men det er opp til treneren, sier spissen til avisen.
– Hadde det vært mitt valg kunne jeg spilt nå, legger han til.
Start har kommet skeivt ut av startblokkene denne sesongen, og står med seks uavgjorte kamper og fire tap på de første ti rundene.
Flere av de offensive spillerne til Start har spilt spiss denne sesongen, men ingen av de som har prøvd seg i den fremskutte rollen har maktet å sette ballen i mål. Mathias Bringaker har satt inn tre nettkjenninger, men alle tre målene har kommet fra kantposisjon.

Utelukker ikke retur

Med den bekymringsfulle spiss-statistikken i mente, er det lite tvil om at returen til Adeleke Akinyemi kommer beleilig på Joey Hardarson.
– Han (Akinyemi journ.anm) må bruke den spilletiden han får til å spille seg i form etter lyskeoperasjonen. Vi mangler det siste helt der oppe, og sliter med å sette sjansene, sier Start-treneren til fvn.no, som samtidlig ikke utelukker at Akinyemi kan få en rolle allerede mot Aalesund på onsdag.
Start går inn i en meget viktig uke, der de først møter jumbolaget Aalesund på onsdag, før Mjøndalen kommer på besøk på søndag. Sørlandsklubben ligger mellom de to lagene på tabellen, og det er liten tvil om hvor mye seks poeng kan bety for Hardarson og Start etter at uken er omme.
Start møtte Stabæk på Sparebanken Sør Arena søndag. Se høydepunktene fra kampen her.

Start og Stabæk delte poengene på Sørlandet – se høydepunktene her

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55