Start gjort til statister i generalprøven mot Sarpsborg 08 da Steffen Lie Skålevik gjorde sin debut

Oppdatert 10/06/2020 klokken 21:08 GMT+2

Det var tidvis klasseforskjell da godtgående Sarpsborg 08 tok i mot nyopprykkede Start, som fikk en småvond opplevelse en uke før seriestart.

Sarpsborg 08

SARPSBORG:
Både i tempo, fysikk, bevegelighet, presspill, gjennombruddshissighet og pasningskvalitet var det stor forskjell på lagene gjennom store deler av kampen og vertene vant fullt fortjent 4-0 uten at Start hadde produsert en eneste kvalifisert målsjanse.

Mønsterangrep

Etter en brukbar Start-åpning overtok hjemmelaget, og kampens første virkelige angrep kom etter knappe 20 minutter. Ole Jørgen Halvorsen fant Sulayman Bojang på et flott løp inn i Starts boks, den unge vingbacken så opp og slo en perfekt 45-graders pasning tilbake til Muhamed Ofkir.
Relativt upresset satte venstrekanten ballen enkelt i mål bak Jonas Deumeland.
God Sarpsborg 08-periode dette, etter 23 minutter fant nykommeren Anton Salétros hodet til Jørgen Strand Larsen som stusset ballen i stolpen. På returen slang Bjørn Inge Utvik et bein fra under fem meter, men ballen føyk utrolig nok over.

Klasseforskjell midtveis i 1. omgang

Like etter var det likevel duket for 2-0. Sarpingene vant ballen lett ved flere anledninger og Start sleit med å spille av første pressledd. 25 minutter var spilt da de blåhvite raidet opp et angrep, litt småspill utenfor 16-meteren, før ballen endte opp hos Salétros på drøyt 20 meter. Han peilet seg inn Deumelands lengste hjørne og med en meget kontrollert avslutning plasserte han inn en doblet ledelse.
Etter drøye halvtimen ble det temperatur på Sarpsborg stadion da Erlend Segberg meide ned Bojang. Sent, stygt og høyst unødvendig i en treningskamp. Gult kort til Segberg - den hadde fort fortjent rødt i tellende kamp – mens Salétros gikk i dommerens bok for sin hissige reaksjon på taklingen.
Like før pause var det duket for nok et mønsterangrep. Start hadde flyttet opp mange spillere på dødball og ble kontant straffet. Bojang fikk tak i ballen, Nicolai Næss slo en strålende 60 meterspasning i bakrom mot Ofkir. Han fosset fra Start-forsvaret og foran mål hadde Halvorsen plassert seg. Bredsideavslutningen var enkel og vips så ledet hjemmelaget 3-0 til pause.

Svensk servitør imponerte

Sarpsborg 08 byttet fire spillere til pause, Start gjorde to endringer. For vertene er det verdt å legge merke til at Bojang ble værende i garderoben, Joachim Soltvedt tok venstre vingback, mens kaptein Thomassen ble flyttet over på høyre.
Nettopp vingbackene kombinerte da hjemmelaget skapte 2. omgangs første mulighet. Soltvedt slo et glimrende innlegg bak Start-forsvaret, der kom Thomassen i fullt firsprang, men avslutningen hans ble reddet på mesterlig vis av Deumeland. Uhyre nære 4-0 der.
Ikke lenge etter viste svenske Salétros igjen prov på strålende høyrefot. Et innlegg traff Utvik som satte Deumeland på prøve med sin heading. Tyskeren parerte, men rett i beina på Næss som enkelt kunne trille inn 4-0 fra kort hold.

Kontrollert 08-forestilling

Omtrent midtveis i 2. omgangen gjorde begge lag tre nye bytter hver. Igjen kom Mostafa Abdellaoue inn på venstrekant, han erstattet en frisk og kvikk Ofkir, mens Strand Larsen fikk samtlige 90 minutter på topp.
Det var lengre mellom sjansene i siste halvdel av omgangen. Starts beste forsøk var et frispark fra innbytter Mikael Ugland fra godt og vel 30 meter, som ikke bød Aslak Falch på problemer, og kampen ebbet ut med en kontrollert og enkel 4-0-seier for Sarpsborg 08.