• Lørdag klokken 18: Følg Mjøndalen - Strømsgodset på Eurosport Norge og Dplay. Få tilgang her.
DRAMMEN (Eurosport.no):
– Hvorfor har det blitt sånn? Nei, men ... Hvis vi tar de store brillene på, synes jeg vi har spilt åtte gode kamper og én mindre god kamp.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Slik oppsummerer Godsets danske trener rekken på ni kamper uten seier, før møtet med erkerival Mjøndalen lørdag ettermiddag.
Han er med andre ord ikke spesielt bekymret.
– Jeg hadde vært nervøs og hatt en dårlig følelse hvis jeg hadde opplevd kamper hvor vi var underlegne motstanderne, men det har jeg ikke sett ennå. Sist vi var det var mot Vålerenga på bortebane. Og når vi møter Molde borte, syns jeg de har noen individuelle spillere vi ikke kan måle oss med.
Saken fortsetter under videoen.

Reagerer på rivalens utsagn: – Noe av det dummeste jeg har hørt

Frykter ikke nedrykk

Etter 23 runder ligger Godset på 13.plass med 24 poeng. En ganske lik situasjon som den laget befant seg i etter samme antall runder i fjor – den gang var beholdningen 12.plass og 22 poeng. 2019 handlet til slutt om overlevelse etter en særdeles nervepirrende høst. Med to runder igjen lå Henrik Pedersens lag på direkte nedrykk, men to seire på de to siste kampene holdt til ny eliteseriekontrakt.
Ifølge Pedersen har laget hans hatt enorm utvikling siden den gang.
– Vi har redusert lønnskostnadene markant, vi har fått en tropp som har mye større verdi, vi har fått mange flere salgsobjekter, vi har fått en helt annen kultur, vi har fått en mye tydeligere spillestil, en mye tydeligere identitet. Alle vet når de ser på Godset-kamp hvem som spiller. Og til tross for at vi spiller med et av de yngste lagene i Europa, så syns jeg vi spiller en veldig voksen fotball. Jeg syns vi har kommet veldig langt i prosessen, forklarer han.
– Frykter du nedrykk her du sitter nå?
– Nei. Jeg har respekt for det. Men jeg frykter det ikke.

To årsaker til trøbbel

Eurosport har satt seg ned med treneren etter torsdagens formasjonsøkt. Stemmebåndet har som alltid fått kjørt seg, smilet og energien er på plass og vitner om alt annet enn en trener i motgang.
– Men hva er det som ikke fungerer da, siden dere ikke klarer å vinne det du mener er gode kamper?
– Vi kjemper stadig med dødball imot, som er vår største «sykdom». Og så er det riktig at vi mangler å score mål. Hvorfor scorer vi ikke flere mål? Men det har jeg stor, stor tillit til at kommer, så jeg har en enorm ro på innsiden.
Dansken mener det er disse to punktene som er hovedårsakene til at Godset ikke ligger høyere på tabellen. Særlig dette med ineffektivitet på sjanser er et gjentagende tema. Etter tapet mot Rosenborg på Lerkendal tok for eksempel Lars-Jørgen Salvesen på seg skylden, etter å ha bommet på noen solide muligheter.
– Vi er et av de lagene som skaper flest sjanser, og når du ikke scorer så mye som du gjerne vil, blir man litt desperat etter det og begynner å avslutte på noen sjanser hvor det kanskje er 60 prosent sannsynlighet for å lage mål, i stedet for å spille til den neste, som kanskje har 80 prosent sjanse for å score mål. Og det er en av de tingene vi jobber mye med – tålmodighet i å spille sjansene større, så han som skal sette scoringen, får enda lettere forhold.
Samtidig mener han laget har klart å ta grep defensivt og strammet opp forsvaret som tidvis ikke fungerte i det hele tatt i begynnelsen av sesongen.
– Jeg syns vi er blitt bedre defensivt, og vanskeligere å score mål på.
Saken fortsetter under videoen.

Tar avstand fra klisjéen: – Bare piss!

Håper på nye stunt

Nå venter det viktigste oppgjøret for sesongen for både Godset- og Mjøndalen-supporterne. Da de to møttes på Marienlyst tidligere i sesongen, fyrte hjemmefansen opp fyrverkeri utenfor Vegard Hansens leilighet og vekket MIF-sjefen natta før kamp. Pedersen satser på at de har fiffige planer også denne gangen.
– Jeg snakket med spillerne om det i går ettermiddag. Hva kommer denne gangen? Men vi ønsker alt velkommen og ser hva som skjer, sier han og ler.
– Er du redd for at det kommer noe andre veien da?
– Jeg vet ikke hva som kommer. Men jeg syns det er hyggelig at det skjer litt. Det er fett!
Sett denne?

Hemmelige bot-historier, hemmelige Fagermo-historier og hemmelig hatspiller

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43