22. februar ble det klart at Rune Soltvedt fratrer sin stilling som sportssjef i Brann etter seks år. 1. mars takket Soltvedt av, etter å ha vært ansatt i klubben siden 2005.
Sportsklubben Brann, med daglig leder Vibeke Johannesen og styreleder Birger Grevstad i spissen, har i lengre tid vært på utkikk etter Soltvedts arvtaker. Prosessen med å få inn en ny sportssjef på Brann stadion har foregått over lang tid – også før Soltvedt takket av i vinter.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
10 TIMER SIDEN
– Hele prosessen har jo vart over en lengre periode, i flere år. Det er mye som skal falle på plass, og mange som helt tydelig har vist interesse for jobben, sier daglig leder Vibeke Johannesen når Discovery slår på tråden i forkant av Rosenborg - Brann på Lerkendal.

Neste uke

Sportssjef-jakten nærmer seg en slutt i Bergen, og nå kan administrasjonen i Brann fortelle at de innen kort tid kommer til å bestemme seg for hvem som skal overta kontoret til Rune Soltvedt.
– En sportssjef er snart på plass. Vi er i finalen og står mellom tre kandidater som vi har diskutert. Til neste uke er det bestemt, forteller styreleder Birger Grevstad til Discovery.
Det at en avgjørelse faller neste uke, er noe Vibeke Johannesen kan bifalle.
– Ja, vi peiler oss inn på at det er klart før månedsskiftet, understreker den daglige lederen.
– Dere sier at det er tre kandidater som nå gjenstår. Kan du si noe om hva slags typer dette er? Kjenninger for det norske publikummet?
– Det skal vi holde for oss selv enn så lenge, ler Johannesen, og forteller at hun ikke ønsker å si noe mer om hvem det er snakk om før vedkommende presenteres.
Den daglige lederen sier samtidig at de stort sett ikke har beveget seg utenfor Skandinavia.
– Det er hovedsakelig Skandinavia vi har vært i. Vi har brukt mye tid på å snakke med kandidater. Det er samtidig mye som skal falle på plass i en sånn prosess. Vi har et ønske om at vedkommende skal ha de rette egenskapene til å lede klubben, og det tar gjerne litt tid, forteller Johannesen videre.
– Har dere i administrasjonen vært enige gjennom prosessen, nå som dere har landet på de tre nevnte kandidatene?
– Det er vært en stor enighet i arbeidet. Så har det selvfølgelig vært diskusjoner, slik som det alltid er i en slik prosess. Det er alltid plusser og minuser knyttet opp til hvordan vedkommende passer inn i klubben, men vi er enige i de tre vi nå har kommet fram til, svarer hun.
(Saken fortsetter under videoen).

Lagde Brann-sang på trøndersk – forberedt på reaksjoner

Blytung start

Med null poeng og en målforskjell på 1-10 etter de første tre kampene, ser det ikke veldig rosenrødt ut for Brann før torsdagens møte med Rosenborg. Nå handler det om å stå av stormen og se framover, skal vi tro Brann-ledelsen.
– Stemningen i klubben er ikke så verst. Vi er vant til presset i Bergen og vi må bare stå i motbakke og kjempe. Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig med 1-10 i målforskjell, men vi kan ikke grave oss helt ned, sier styreleder Birger Grevstad.
Med Viking (B), Vålerenga (H), Molde (B), Rosenborg (B) og Bodø/Glimt (H) i de fem første seriekampene, erkjenner Johannesen at klubben ikke hadde skyhøye forventninger til sesonginnledningen.
– Vi står med null poeng etter tre kamper, og det er selvfølgelig ikke ønskelig. Men vi var veldig klar over, da vi fikk det oppsettet vi fikk, at dette kom til å bli tøft. Brann er i en sportslig snuoperasjon, så vi er klar over at ting kan ta litt tid. Når det er sagt, så er det ingen med hjertet i klubben som synes det som skjer nå er stas, sier daglig leder Vibeke Johannesen.
– Det er klart at det er ingen som liker å tape fotballkamper. Dette er et langsiktig prosjekt, der vi hele tiden tenker utvikling, legger hun til.

Brann-sjefen etter 0-4: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
I GÅR PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
I GÅR PÅ 20:12