• Se Haugesund - Molde på Dplay og Eurosport Norge lørdag kl. 18:00. Få tilgang her!
Etter en litt treg start på Molde-karrieren våknet Leke James virkelig til liv i andre halvdel av 2019-sesongen. Nigerianeren endte opp med å bli lagets toppscorer med 17 fulltreffere, og bidro med det sterkt til at seriegullet havnet i rosenes by.
Men 27-åringens fremtid hos de blåkledde har lenge vært et tema. Kontrakten går ut etter 2020-sesongen, noe som betyr at James siden 1. juli har stått fritt til å signere for en ny klubb.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

Usikker framtid

Moldes storscorer innrømmer at situasjonen er usikker.
– Vi får se hva som skjer. Jeg tenker at fremtiden vil ta av seg selv. Jeg er fortsatt Molde-spiller, og fokuserer på det, sier spissen til Eurosport.
– Hvor stor er sjansen for at du blir i Molde også etter denne sesongen?
– Det vet jeg ikke. Det er vanskelig å si all den tid jeg fortsatt ikke har fått tilbud om noe ny kontrakt.
– Er du overrasket over at det ikke har kommet et tilbud?
– Tja, jeg vet ikke, kanskje de prøver å finne mer ut om situasjonen min. De har vært i kontakt med agenten min, men jeg har enda ikke sett noe tilbud. Når jeg ser det, så kan vi snakke, sier James.

I dialog med klubben

Molde-trener Erling Moe sier at det jobbes med en snarlig avklaring.
– Vi har en åpen og fin dialog med både Leke og agenten hans. Vi vet jo at Leke helt sikker vil bruke denne sesongen til å få flest mulig alternativer å velge i. Så er det jobben vår å prøve å overbevise han at dette er plassen for han fremover også. Og det gjør vi.
– Så planen er å komme med noe på bordet?
– Ja, absolutt. Det har jo det også vært tidligere, men så har vi blitt enige om å avvente litt. Det var frem til vinduet var stengt nå, så det er nok rett rundt hjørnet før den dialogen kommer opp igjen.
Det norske overgangsvinduet stengte 30. juni, men det internasjonale overgangsvinduet er ikke forventet å åpne før alle de store ligaene er ferdigspilt. Det kan dermed væe at Molde må smøre seg med enda mer tålmodighet, selv om de skulle tilby sin toppscorer ny kontrakt i nær fremtid.
Sett denne?

Mener dette er Eliteseriens mest undervurderte spiller

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51