Aalesund - Start 3-2 (1-2)
Aalesund og Start stod som de to eneste Eliteserie-lagene uten seier etter ti spilte kamper, før onsdagens bunnoppgjør på Color Line stadion. Aalesund lå nederst med tre poeng og Start lå like over med seks poeng.
Eliteserien
Den ekstreme forvandlingen: Gråstein til gull i Bodø/Glimt
7 TIMER SIDEN
Alt lå til rette for en skikkelig krig om årets første trepoenger, og det så lenge ut til at hjemmelaget skulle gå på nok et tap, men så snudde tangotrøyene kampen med en hat trick fra Holmert Fridjónsson på dramatisk vis.
Fokuset på årets første seier derimot ble lagt i skyggen av en meget omdiskutert straffediskusjon som snudde kampen og sørget for 2-2 for AaFK. Niklas Castro falt lett i Starts sekstenmeter, noe Eurosports fotballeksperter mente var uhørt.
– Gratulerer Castro, dette er dårlig gjort. Vi står her og vifter med Fair Play plakater, men vi kan jo hive hele dritten, sa Bengt Eriksen da han omtalte straffesituasjonen.
– Jeg er ikke nær han. Ikke i det hele tatt. Det er tullete, sa en tydelig frustrert Eirik Wichne til Eurosport etter kampslutt.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen:

Skuffet over nok en feilaktig dommeravgjørelse: – Han filmer seg til straffe

Og nettopp straffesituasjonen skulle bli avgjørende, for like etter snudde AaFK kampen og Castro som skulle ha fått sitt andre gule kort for kampen la inn en målgivende pasning til Fridjónsson som satte inn 3-2. Hovedpersonen selv påpekte at det var kontakt, men innrømte likevel at det ikke var en åpenbar straffe.
– Jeg kan ikke si at det er noe soleklart straffespark, men jeg føler at det er kontakt. Jeg føler det er opp til dommeren å velge om han dømmer eller ikke. Jeg ser at han sparker mot meg og kjenner at han treffer foten min, sa Castro til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Niklas Castro og Wichne her. Saken fortsetter under videoen:

– Det er ingen soleklar straffe

– Jeg er ikke nær ham

Etter å ha sett reprisen ved kampslutt var kampens dommer Ola Hobber Nilsen klar på at det ikke skulle vært dømt straffespark og at Castro istedet skulle fått tildelt et gult kort for filming.
– Det tok ikke lang tid for meg å se at jeg blir lurt som kampens leder, sa Hobber Nilsen til Eurosport.
Se hele intervjuet med Ola Hobber Nilsen her. Saken fortsetter under videoen:

Dommeren innrømmer feil etter Castros filming: – Jeg blir lurt

AaFK-treneren på sin side var usikker på avgjørelsen.
– Det er vanskelig å si. Niklas sier at det er kontakt, sier han at det er kontakt så tror jeg på det. Han er ikke en spiller som pleier å jukse seg til noe som helst. Jeg er usikker, men så lenge han sier at det er kontakt så tro jeg på det, sa Lars Bohinen.

Tre mål på tre minutter

Med tre mål på tre minutter var det Start som først skrudde på turboen og fikk kampens første nettkjenning etter 16 minutters spill.
Espen Børufsen la inn ballen til en ensom Mathias Bringaker inne i feltet, som banket inn 0-1.
– Det lekker som en sil bakover igjen. Han står jo helt alene! Aalesund er fryktelige på å forsvare seg, sa Eurosports fotball ekspert Joacim Jonsson.
Knappe minuttet senere svarte tangotrøyene på en corner fra Niklas Castro som fant Holmert Fridjonsson i feltet. Sistnevnte fikk også stå alene og headet inn utligningen. Men så har det ikke vært angrepsspillet hjemmelaget har hatt mest trøbbel med under årets sesong. Nok en gang klarte ikke Aalesund å lukke luka bakover og ble straffet av et angripende Start-lag.
Kristoffer Tønnessen la inn et innlegg fra venstre. Shaquill Snos klarering gikk rett i egen tverrligger. Eirik Schulze stod for returen og sendte gjestene i ledelsen for andre gang etter 19 minutter spilt.
Se intervjuet med Bohinen. Saken fortsetter under videoen:

Bohinen forsvarer egen spiller: – Jeg stoler på ham

– Klokkeklar filming

Etter hvilen var det Aalesund som kjørte kampen mot et lavtliggende Start-lag. Med flere halvsjanser jobbet tangotrøyene seg stadig nærmere.
Så kom uttellingen. Castro falt inne i feltet og dommer blåste straffe til hjemmelaget. Etter reprisen ble vist var det derimot tydelig at Castro filmet seg til avgjørelsen og skulle fått sitt andre gule kort for kvelden. Men straffen ble tatt og Fridjónsson satte inn nok en utlikning.
– Det er klokkeklar filming, sa Jonsson da han omtalte straffen.
– Det der får vi ikke slutt på før vi får VAR, sa Torneus.
Da skulle det ikke mer til før kampen snudde og igjen var Castro og Fridjónsson involvert. Etter 80 minutter snudde AaFK kampen. Castro viste igjen frem godfoten og chippet ballen i bakrom. Fridjonsson kom på løp og stanget inn sitt tredje mål for kvelden.
Dermed kunne Aalesund juble for årets første seier, mens Start står som det eneste laget i Eliteserien uten en trepoenger.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Fridjonsson hattrick da Aalesund tok sin første seier

Slik stilte lagene:

Aalesund (3-5-2): Kongshavn - Grønner, Gretarsson, Lie - Sno, Nordli, Orry Larsen, Bizoza, Hatlehol - Fridjonsson, Castro.
Start (4-2-3-1): Wichne - Wichne, Daland, Bergan, Tønnessen - Twum, Schulze - Bringaker, Kabran, Børufsen - Skålevik.
Se intervjuet med Ola Hobber Nilsen. Saken fortsetter under videoen:

Dommeren innrømmer feil etter Castros filming: – Jeg blir lurt

Eliteserien
Se hvordan Vålerenga skaffet tre poeng etter straffedrama
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm feide over Strømsgodset
19 TIMER SIDEN