NADDERUD (Eurosport.no):
19. juli. Det er datoen Stabæk sist vant en kamp i Eliteserien. Altså godt over en måned siden. 15 poeng på de ni første kampene betydde femteplass og meget godt heng på pallplassene.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Men siden har poengfangsten vært magrere. Tre uavgjorte og to tap på de fem siste betyr at laget har falt ned til syvende.
Likevel er ikke trener Jan Jönsson spesielt bekymret.
– Vi møter en del bra lag, så det kan også sies at seierne har sittet langt inne. Da vi tok seierne, var vi såpass bedre at vi hadde marginene med oss. Jeg tror ikke det er så mye som skal til, sier Jönsson.
Se intervju med Jönsson her. Saken fortsetter under videoen:

Jönsson: – Tror ikke det er så mye som skal til

En del av hverdagen å gruble

For han er vant til å uansett måtte gruble når resultatene ikke er helt som de skal.
– Litt småkrise er det hver uke, og det er enda mer småkrise om man taper kamper og spillet ikke flyter. Det er liksom normal hverdag for meg. Så forsøker jeg å se på hver prestasjon og hva den kan brukes til.
For noen enorm krise er det på ingen måte. Enda. De fem siste har kun gitt 1-3- og 0-1 tapene mot henholdvis Haugesund og Odd. I kamprekken finner man også ett poeng og 2-2 mot serieleder Bodø/Glimt.
– Nei, vi er vel ikke bekymret. Vi har spilt 14 kamper og tapt fire. Sånn sett er det veldig greit, men vi ville gjerne hatt et par trepoengere i tillegg. Det skal ikke stikkes under en stol, sier keeper Marcus Sandberg.

Har fått tid til å terpe

Både han og Jönsson mener den ekstra kampbelastningen i årets sesong, med to kamper i uken, har bidratt til at laget har tatt færre poeng.
– Det har vært mange kamper der folk er blitt slitne. Da har vi kanskje mistet den strukturen vi har hatt. Vi var jo solide tidligere, som i fjor høst, i sesongoppkjøringen og i starten. Vi mistet litt av det, samtidig som det etablerte angrepsspillet ikke har vært helt hundre, men det er ting vi jobber med. I tillegg får vi tilbake folk som har vært småskadede. Det gir mer konkurranse på trening, sier Sandberg.
Nå er imidlertid ting mer som det pleier igjen. Laget har hatt over en uke på å forberede seg til mandagens oppgjør mot Brann. Det har gitt mulighet til å terpe mer og trene skikkelig.
– Det er ikke mange kamper vi har kjent at vi ikke har vært «der». Det gjelder vel bare Molde borte (1-4-tap) i år. Det handler bare om at vi må stå på og trene litt hardere, sier Sandberg.

Ser heller oppover

Og til tross for den noe svake formen, ligger Stabæk an til å forbedre seg fra fjorårets åttendeplass i Eliteserien. En opptur mot Brann etterfulgt av flere trepoengere kan gi Stabæk-fansen grunn til å håpe på bedre plasseringer enn syvende.
– Det er viktig å ta trepoengerne. Om man får vippet en match til sin fordel, kan det bety veldig mye, istedenfor å spille uavgjortkampene hele tiden. Så det er klart vi ser mer oppover enn nedover, sier Sandberg.
Jönsson er som trenere flest mest opptatt av å fremheve prestasjonene, men erkjenner at til syvende og sist, så er tabellen viktig.
– Man vil jo så høyt som mulig, men er er ikke så bekymret. Jeg forstår at supporterne ser på den og hvordan man kan strekke seg. Det er jevnt.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23