NADDERUD (Eurosport.no):
– Det er et godt spørsmål. Den som hadde hadde fasiten der, skulle fått en million.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Slik svarer Stabæk-stopper Yaw Amankwah på spørsmål om hva som er status for kroppen. 2020 har vært et trøblete år for 32-åringen. Han vil helst bare komme seg på banen og hjelpe et Stabæk-lag ute av form, men det er lettere sagt enn gjort.
– Mest av alt er det ekstra frustrerende å ikke kunne bidra eller hjelpe til.

Overtrent

Det startet med en korsbåndsskade i slutten av februar. Den ville nok hindret ham i å rekke sesongstarten, men koronapausen ga den rutinerte stopperen litt ekstra tid. Han kom til slutt tilbake i trening to uker før det som faktisk skulle vise seg å bli seriestart.
Da fulgte fem kamper i løpet av kort tid – helt til lysken satte ham utenfor de fem neste. Deretter var det rett på med kamp igjen etter kun to økter. Mot Odd i starten av august var han helt «tom», men tenkte at det kunne skyldes flere ting. I den påfølgende kampen mot Viking måtte han ut til pause. Amankwahs kropp føltes helt ferdig.
– Jeg hadde ikke klart å spille ferdig om jeg hadde fått ti millioner. Jeg har aldri vært borti maken egentlig, sier Amankwah.
Se intervjuet med Stabæk-stopper Yaw Amankwah. Saken fortsetter under videoen.

Trøblete 2020: – Viljen er gjerne større enn fornuften

Han tok seg en tur til spesialist og fikk tatt noen blodprøver. Konklusjonen etterpå var at han var overtrent.
– Det må tas på alvor. Om du fortsetter å kjøre på, er du plutselig ute resten av sesongen, sier Stabæk-stopperen og legger til:
– Det var slik det ofte har vært gjennom karrieren, at viljen er større enn fornuften. Musklene i beina har ikke klart å restituere seg. Det føles som om du har spilt kamp kvelden i forveien hver dag.

Tilpasset treningsopplegg

Amankwah ble gitt et tilpasset treningsopplegg, og nå begynner han så smått å se lyset i enden av tunnelen. I den siste kampen før landslagspausen, mot Rosenborg, klarte han å komme innpå og spille de siste 22 minuttene. Han er full av lovord om oppfølgingen han har fått. Amankwah vet nå hva som må til for å komme tilbake på 100 prosent.
– Det hjelper ikke å hvile. Du må trene på lav intensitet mye for å få muskulaturen til å samarbeide igjen.
Under Stabæk-treningene deltar han med laget, før han står over spilldelen på slutten. Da kjører han et eget opplegg med fysio. Det har kroppen begynt å respondere på.
– Det er mye lettere å ha en ankelskade eller strekk med konkrete datoer for comeback og et fast program å følge. Jeg har heldigvis kontakt med folk som har god kompetanse, sier Amankwah, som forteller at han vet om flere spillere som har måttet slite med problemene i lengre tid.

Tror laget kan snu vond trend

Han er fortsatt ikke klar til å starte kamper, men sier at han kan komme inn for å bidra i andreomgangen i lørdagens kamp mot Haugesund.
Da blir det svært viktig for Stabæk å få et godt resultat. Laget ligger greit plassert på 9. plass med 19 poeng, men formen er lite å skryte av. Jan Jönssons mannskap har ikke vunnet på syv kamper.
For Amankwah har det vært ekstra frustrerende å sitte på benken i en slik periode. Men han har troen på at han kan bidra for fullt igjen i løpet av september.
I tillegg føler han seg trygg på at laget skal snu den dårlige trenden.
– Jeg tror måten vi jobber på trening legger opp til at det skal bli en bra høst for oss. Det er klart at det setter sitt preg på selvtilliten når det er så lenge siden vi har vunnet, men det er første gangen vi som lag opplever motgang (siden Jan Jönsson ble trener i fjor sommer), men det må vi tåle.
I tillegg hjelper det å ha en trener som utstråler trygghet.
– «Janne» er seg selv. Det er betryggende for oss. Jeg har vært i situasjoner med dårlige resultater tidligere, der treneren er blitt en annen person. «Janne» er seg selv, og det gir oss trygghet. Han er intenst opptatt av at vi skal gjøre tingene riktig.
Sett denne?

Vil ha Guardiola, Klopp og Zidane til å lage ny handsregel: – Dritt lei

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53