– Her har vi en spiller som angrer og som ikke har hatt det så veldig bra. Jeg og Gilbert snakket i timesvis onsdag kveld. Vi har tilgitt ham for slik situasjonen utspilte seg, og blitt enige om å gå videre og hjelpe ham å komme inn igjen i gruppa, sier Soltvedt til Eurosport.no.
– Han har sagt unnskyld til trenere, spillere og lege som også ble involvert. Det å si ordet unnskyld kan være vanskelig, men når ordet unnskyld kom, så går vi videre - og så tar vi alle dette som en erfaring på hvordan ting ikke skal gjøres i fremtiden.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55

Forklarer SMS-hendelsen

Koomson har den siste tiden vært koblet til flere tyrkiske klubber, og har også gitt tydelig uttrykk for at han ønsker å forlate bergenserne om muligheter i utlandet byr seg. Etter å ha følt seg motarbeidet av egen klubb, unnlot vingen å møte på trening onsdagen etter kampen mot Vålerenga for snart to uker siden.
Deretter har overskiftene vært mange, og det hele toppet seg etter en SMS-utveksling mellom Branns sportssjef Rune Soltvedt og Koomson publisert av Bergens Tidene, der Gilbert anklaget klubben for å ødelegge karrieren hans.
– Det er veldig uheldig det som har hendt. Det har pågått en stund, men det hele eskalerte når spilleren ikke møtte på trening og gikk ut i mediene å fortalte at han ville forlate klubben. Det eskalerte ytterligere da det ble delt en SMS-utveksling mellom meg og spilleren i en lokalavis, sier sportssjefen.
– For Gilbert ble dette vanskelig. Han angret på den tekstmeldingen, og slik jeg har forstått det, så prøvde han å ikke få den publisert. Han var veldig lei seg og innså at han hadde gjort noe som var uakseptabelt.
– Kan vel si at det ikke akkurat har vært julekortstemning mellom oss, konkluderer Soltvedt om den siste tiden.

– Vi må ha tillit

Brann-sjefen tydeliggjør at tillit innad i klubben er noe de verdsetter høyt, og at SMS-hendelsen ikke er akseptabel.
– Vi har vært veldig tydelige på at slikt tolerer vi ikke. Slikt gjør vi ikke Sportsklubben Brann, presiserer Soltvedt.
– Vi må ha tillit til hverandre. Kommunikasjon innad klubben og det som blir sagt i garderoben må være mellom oss.

Kritisk ekspert

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson har rettet kvass kritikk til bråket på Vestlandet og mente dette var spikeren i kista for et videre samarbeid mellom kantspilleren og bergensklubben.
– Jeg tenker at det er en lang vei tilbake for ham, og den burde være stengt også. Kan ikke se for seg at de har forsonet seg, det kan jeg ikke tenke meg, mener eksperten, etter at det ble kjent at partene hadde forsonet seg.
– Jeg mener det er helt umulig at det blir som det har vært tidligere, så anspent som det har vært. Man kan ikke ha vært så naiv, og han kan ikke gå rundt å tro at det går.

– En vei å gå

Sportsjefen i Brann er derimot optimistisk på at bråket hører fortiden til, men at det kreves innsats av spilleren før ting kan normalisere seg.
– Det er klart det er mulig å kunne legge det bak seg, men det er en vei å gå. Etter en slik storm må man virkelig vise at man vil være en del av klubben, og du må jobbe enda hardere for å komme tilbake igjen. Spillere som gjør dette, forstår dette når de blir værende, sier Soltvedt og legger til:
– Vi har mange som er glade i Brann. Det er en hel by som står bak klubben, og vi har noen fantastiske supportere. Her må man vise at man vil være, og dette må Gilbert jobbe litt med.
– Hva eksperten sier har jeg ikke noe behov for å kommentere, men jeg forstår jo hva han mener.

Ønsker fortsatt overgang

Jobben for å vinne tilliten tilbake tror Soltvedt kantspilleren er klar for å ta fatt på, til tross for at en overgang til en større liga fortsatt er i tankene for 26-åringen.
– Han vil gjøre det godt igjen og er motivert for å kjempe om en startplass. Samtidig forstår vi at det er større ligaer som spillere vil spille i, og spillersalg er en del av hverdagen i fotballen.
– Vi vet han har et sterkt ønske om å ta steget opp og har prøvd å jobbe frem noe som er bra for både han og klubben. Frem til det skjer så må man forholde seg til den kontrakten man har og gjøre det beste ut av det. Det er også Koomsons fokus fremover nå.
Dette uttalte også Koomson selv til VG tidligere denne uken.
– Om det kommer et tilbud som kan gjøre at jeg kan ta et nytt steg i karrieren, så vil jeg gjøre det. Men det kan ikke skje på denne måten, sa Brann-spilleren til avisen, der han også uttrykte stor anger for bråket den siste tiden.
– Jeg satt i nesten fire–fem timer i går sammen med Rune. Det var tungt i går. Det er min feil, og jeg er lei meg for det.
Eurosport.no har selv vært i kontakt med Gilbert Koomson, som ikke ønsket å kommentere bråket som har vært den siste tiden utover det han har sagt til VG.
Sett denne?

Dommen over Gauseth-intervjuet, Zymer Bytyqi og Glimt på San Siro

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21