DRAMMEN (Eurosport):
– Jeg ser frem til og er spent på en ny sesong, sier Moses Mawa til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
24-åringen er klar for å gå løs på sin andre hele sesong i Strømsgodset, etter at han ble hentet til Drammen fra KFUM Oslo sommeren 2019, som en del av Henrik Pedersens redningsaksjon.
Ute på Marienlyst ligger snøen og gjør det umulig å spille fotball denne dagen. Derfor ble det endring i planene, og laget trente i stedet i mindre grupper inne i hallen like ved.
– Man må omstille seg og leve litt med det, og gjøre det beste ut av det. Vi har hallen når det er slike forhold, så da er det bare å gå inn og trene og løping på mølla. Vi får trent godt selv om det er vanskelige forhold, mener den offensive kraftpakken.
Han velger å se på det som en mulighet til å gjøre det fysiske enda bedre.
– Ja, det kan man jobbe mest med når det er vanskelig å spille ute. Og mye teknisk inne på små flater.
Det kan også komme godt med, slik Godset ønsker å spille fotball.
– Absolutt. Det er et stort fokus hos oss på å være godt trent. Det best trente laget i Eliteserien. Gutta ser bra ut, vi trener godt, mener Mawa.
Angrepsspilleren innrømmer at han syntes det var litt kjedelig med avgjørelsen om å utsette seriestarten, men legger til at han har forståelse for det med tanke på det som skjer i verden nå og at de må ta hensyn til det.
– Så lenge vi får spilt, går det helt fint. Vi elsker å spille fotball, så vi vil så tidlig som mulig i gang med så mange kamper som mulig. Men nå blir det mer tid til å trene, og vi har fortsatt noen spillere som er eller har vært skadet som kan rekke å bygge et grunnlag for sesongen.

Lang vei til Eliteserien

Tidligere i vinter presenterte Godset Fred Friday som ny spiss. Trolig trenger han litt tid på seg før han er i fullt slag, men han har ikke stått over noen treninger siden han kom, og ser ifølge rapportene fra klubben spennende ut.
– Han ser veldig bra ut. Vi får en helt annen dimensjon med ham på laget. Vi har kommet godt overens, så det tror jeg kan bli veldig gøy, sier Mawa.
– Hvilken dimensjon?
– Han er en fysisk veldig sterk spiller, som er flink til å holde på ballen og har gode avslutningsferdigheter. Når vi for eksempel møter en lav blokk, kan han være et godt oppspillspunkt.
Det kan også trengs, etter at uhellet dessverre var ute med overgangshete Lars-Jørgen Salvesen. Han ødela nylig korsbåndet i en internkamp.
– Det var veldig, veldig trist det som skjedde med «Salve». Men det er en del av livet med oppturer og nedturer, og jeg tror han kommer sterkere tilbake, sier Mawa, som i store deler av Godset-tiden har spilt ute på venstrekanten med Salvesen som midtspiss.
Veien til Eliteserien har vært kronglete for Oslo-gutten, men så kom gjennombruddet på nytt da han banket inn mål for nyopprykkede KFUM i lagets overraskelsesong på nivå to da Godset valgte å slå til.
– Jeg har jo hatt en lang reise frem til jeg kom til Godset, og har jo hatt mine gode og dårlige perioder. Det gjelder bare å leve gjennom det og aldri gi opp. Det er viktig. Jobber man hardt, får man godt betalt til slutt.

Har noe å bevise

Det ble 6 mål på 30 kamper i Eliteserien forrige sesong, på et lag som unngikk nedrykk mot slutten av året.
– Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg og laget hadde hatt et mye bedre utgangspunkt, men slik kan det gå. Det er ikke alltid det går som planlagt. Men vi har noe å bevise, vi har så mye som bor i det laget her. Så vi skal klare å bite fra oss.
– Er du den midtspissen laget trenger?
– Ja, jeg kan jo bekle flere roller. Jeg har spilt spiss før og vært bra der, så du skal ikke se bort fra at det blir noen kamper på topp også. Jeg gjør bare det som er bra for laget, det er jo trenerens valg hvor han velger å sette meg. Enten det er til høyre, til venstre eller på topp, skal jeg fortsette å gjøre mitt beste.
– Men med Salvesen skadet og Friday som trenger tid, er det litt «hallo, spissen sitter her, kjøp en ving i stedet som kan fore meg med pasninger»?
– Hehe, nei, jeg vet ikke hvordan den dialogen der er. For min del handler det bare om å utvikle meg selv som spiller. Om det er som kant eller som spiss, er det samme, sier Mawa med et smil.
Henrik Pedersen forteller til Eurosport at de prøver litt forskjellige ting nå, ser på hva som finnes internt og på hva som kan gi det beste laget totalt sett, men at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse på det ennå.
PS! Etter at dette intervjuet ble gjort er det også nedlagt treningsforbud i Viken.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25