• Se kampene vi husker på Eurosport Norge og Dplay, Brann - Molde tirsdag 17:50. Sikre deg tilgang!
I Sarpsborg 08 har spillerne selv gitt beskjed om at de ønsker å gå ned 20 prosent i lønn.
Beslutningen er et resultat av en enstemmig avgjørelse blant spillergruppa, sier S08-kaptein Joachim Thomassen til Sarpsborg Arbeiderblad.
Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
13 TIMER SIDEN
– Jeg har nesten ikke ord for den gesten som spillergruppa har bestemt seg for å gjøre, sier daglig leder i S08, Espen Engebretsen, til SA.

Unngått permitteringer blant spillerne

Mens flere i administrasjonen og støtteapparatet er permittert, har spillergruppa så langt vært forskånet siden koronakrisens inntog. Nå bidrar de altså selv til å lette på de økonomiske utfordringene.
Til Eurosport utdyper Engebretsen sin takknemlighet:
– Vi har hatt en dialog over lengre tid. Vi har fornuftige og gode spillere som har vært veldig positive til at hvis vi må gjøre noe, så gjør vi det. Vi prøver så lenge som mulig å unngå drastiske tiltak. Spillerne har trent for fullt underveis, men nå – i og med at dette ikke slipper ordentlig – må vi ta ytterligere tak for å holde likviditeten i orden.
Lønnsreduksjonen gjelder i første omgang ut april og de to første ukene av mai.
– Vi visste at spillerne hadde pratet sammen, og visste det kom til å skje noe. Jeg er veldig glad for at vi har sluppet å permittere spillerne, som vi er avhengige av at gjør jobben sin, fortsetter han.
– Hvor mye hjelper dette klubben i veien videre?
– Veldig mye, sammen med alle andre bidrag. Summen gjør at vi forhåpentligvis kommer oss greit gjennom dette. Nå er det bare å håpe at dette ikke drar ut altfor lenge, og at vi er i gang senest i første halvdel av juni. Seriestarten er vel fortsatt satt opp til 23. mai, så vi får se.

Kreativ inntektskilde

Et av de andre økonomiske bidragene ble lansert i forrige uke. Med konseptet «Hjemmebane» er målet å selge ut hele Sarpsborg Stadion til det som egentlig skulle vært hjemmekampen mot Bodø/Glimt mandag 13. april.
I stedet vil det bli gjennomført en livesending, på to ganger 45 minutter, med blant annet podkast, mimring og konkurranser med supportere og spillere.
– Man kan si det er en kreativ form for innsamlingsaksjon. Det jobbes som om det skulle vært en ordinær hjemmekamp, med kampsponsor og det hele. Samtidig som det gir inntekter til klubben, er det fin måte å engasjere supporterne på. Det blir en kul greie hvor folk utfordrer hverandre og viser forståelse for at det er en krevende tid, sa salgssjef Alexander Klaussen til Eurosport i forrige uke.
Og responsen lot ikke vente på seg. Under 24 timer etter offentliggjøringen var over 1000 billetter revet bort.
– Det er jo helt rått. Vi gikk hårete ut og sa vi hadde lyst å selge ut stadion (kapasitet på ca. 8000, journ.anm.), og det tror jeg vi kan klare. Det er utrolig morsomt å se hvordan supportere og byen stiller opp for noe som helt åpenbart betyr veldig mye for dem. Alle kjenner på savnet etter fotballen om dagen, sa Klaussen.

Indre bane: Tounekti-gate, krav om handlingsnekt for enkelte klubber og feilslått solidaritet

Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
21/09/2021 PÅ 17:00
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00