Dagen etter at han fylte 23 år, fikk José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, bedre kjent som Pernambuco, en forsinket bursdagspresang.
Etter en drøy måned i limbo, kom nemlig den etterlengtede innreisetillatelsen som gjør at han kan reise til Norge og slutte seg til sine ny lagkamerater i Bodø/Glimt.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Brasilianeren er et ubeskrevet blad for oss i Norge. Glimt-trener Kjetil Knutsen er også spent på hva 23-åringen kan bidra med.
– Vi får kalle det et lite «wildcard». Han har spilt i Ukraina, og vi har sett noen kvaliteter og fått en veldig fin avtale med leie med opsjon sånn at vi får sett han litt mer, sier Knutsen i Seriestart Spesial med Bodø/Glimt.

Seriestart Spesial: Bodø/Glimt med Kjetil Knutsen og Patrick Berg

– Et høyt ferdighetsregister

Pernambuco kommer på lån fra FC Lviv og kan ifølge Glimt bekle alle de fremste posisjonene på banen.
I fjor var han på utlån hos georgiske Dinamo Tiblisi. Der bidro han med ett mål og én målgivende i Europa League-kvalifiseringen.
– Det viktigste nå er å få han til Norge. Han vil helt sikkert bruke tid til å akklimatisere seg med tanke på norsk kultur og fotball, sier Knutsen, og fortsetter:
– Så har vi sett en del spennende individuelle kvaliteter. Det er et høyt ferdighetsregister på han, men så tror jeg ikke vi skal si mer enn det. Vi er spente vi også. Det er vel det helt ærlige svaret på det, sier Glimt-treneren.

Samme overgangsstrategi

Da Discovery snakket med Glimt-sportssjef Aasmund Bjørkan tidligere denne uken, sa han at selv om det nå tilsynelatende er enklere å få inn utenlandske spillere til Norge, gjør ikke det noe med klubbens overgangsstrategi.
– Vi jobber på. Vi ser fortsatt etter muligheter til å forsterke oss, både i Norge og utlandet. Det er jo fortsatt en lang prosess med karantene, men det vil jo gjøre det litt enklere å eventuelt se etter forsterkninger utenfor Norge, sa Bjørkan torsdag.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Rosenborg med Åge Hareide og Stefano Vecchia

Jobber med spiss-signering

I Seriestart Spesial er Kjetil Knutsen åpen om at de jakter en spiss. Klubben mistet toppscorer Kasper Junker til Urawa Red Diamonds tidligere i vår.
Stortalentet Victor Boniface er ute med en langtidsskade.
I sesongoppkjøringen har Erik Botheim, Vegard Leikvoll Moberg og Sebastian Tounekti spilt på topp.
– Det er ingen hemmelighet at vi jobber beinhardt for å få komplementert den posisjonen. Så jobber vi veldig aktivt med spillerlogistikken på både kort og lang sikt. Utover det har vi en gruppe vi skal jobbe med over tid, sier Knutsen.
Sett denne?

Zlatko-håp, Godset-ledere og Branns stopperkrise

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51