Fotball
Eliteserien

Spår gjennombrudd for 16-åring: – Tatt store steg

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

gulliksen

Foto: Eurosport

AvKristian Oma | Carl Henning Biørnstad
02/06/2020 på 15:20 | Oppdatert 02/06/2020 på 15:30

Både Henrik Pedersen og Niklas Gunnarsson skryter uhemmet av Godset-juvel Tobias Gulliksen (16), og mener at det ikke er lenge til unggutten får sitt store gjennombrudd i Eliteserien.

  • Se Strømsgodset og resten av lagene i Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Bilde med tillatelse fra Strømsgodset

Eliteserien

Haug om keeperduellen i Vålerenga: – Ingen ambisjon om å sitte på benken

FOR 40 MINUTT SIDAN

Tobias Fjeld Gulliksen. Det er bare å merke seg navnet.

Med en fortid på det norske U17-landslaget, har den 16 år gamle midtbanespilleren tatt store steg på Marienlyst denne vinteren. Godset-unggutten, som er født i 2003, høster skryt fra flere hold, og Henrik Pedersen er ikke i tvil om at Gulliksen kommer til å få sjanser i Eliteserien om ikke alt for lenge.

– Ja, selvfølgelig. Han skal inn i Eliteserien – det er derfor han er med opp. Vi ønsker ikke at han bare skal være en treningsspiller, sier Strømsgodset-sjefen til Eurosport.

Store steg

Den energiske danske treneren mener Gulliksen kan utrette store ting i norsk fotball i årene som kommer, og peker spesielt på spillerforståelsen til unggutten.

– Tobias har tatt noen store steg de siste månedene. Han har gått fra å være en fotballspiller som kun kunne spille på små flater, til å spille på større områder. Tobias kan ta to, tre, fire berøringer, og spille gjennom ledd, forteller en alltid like engasjert Henrik Pedersen.

– Han nærmer seg mer og mer, og det er deilig, legger han til.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Spår hvilke lag som ligger i toppen etter syv serierunder

00:01:18

I desember signerte Tobias Gulliksen en ny kontrakt med Strømsgodset, som binder han til klubben ut 2022-sesongen.

16-åringen har vært en fast del av A-laget siden i fjor sommer, men foreløpig har han ikke fått debuten i Eliteserien. I hjemmekampen mot Ranheim 15. september figurerte han derimot som innbytter – som den yngste Godset-spilleren siden Martin Ødegaard.

– Kan bli en farlig spiller

Også rutinerte Niklas Gunnarsson har merket tilstedeværelsen til Tobias Fjeld Gulliksen på treningsfeltet.

Den tidligere Skottland-proffen skryter av talentutviklingen på Marienlyst, og mener at Gulliksen er en av flere lovende unggutter i Strømsgodset.

– Det er ikke noe tvil om at han (Tobias Fjeld Gulliksen journ. anm) kommer til å få flere muligheter i Eliteserien. Tobias er en av flere unggutter som har bevist noe den siste tiden, og det er deilig å se, sier Gunnarsson til Eurosport.

Den 29 år gamle forsvarsspilleren har en rekke klubber under beltet, og vet hva som skal til for å lykkes. I Tobias Gulliksen ser han en lys framtid, og understreker at unggutten fortsatt er under utvikling.

– Selvfølgelig er det noen faser av spillet han må bli bedre på, men han har allerede et meget høyt nivå inne med ballen i beina. Han har enda ikke fått en voksenkropp, og det er positivt. Når han legger på seg litt flere muskler, så kan han bli en farlig spiller, konkluderer Gunnarsson.

Strømsgodset møter Start i Kristiansand i første serierunde, før drammenserne tar i mot Odd på Marienlyst i den andre.

Sett denne?

Trenerhjernen: Henrik Pedersen

00:43:34

Eliteserien

RBK-keeper ute i seks uker: – veldig uheldig

FOR 3 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Toppdommerforeningen klager inn Mjøndalen etter Twitter-utspill

FOR 18 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen