Torsdag formiddag kunne Eurosport erfare at Marti Cifuentes ikke ville få forlenget sin kontrakt med Sandefjord. Like etterpå kom bekreftelsen fra klubben. Det betyr at 38-åringen er ferdig i SF etter denne sesongen. Spillerne ble informert om avgjørelsen på spillermøte før trening torsdag av Cifuentes selv.
– For meg som ikke har vært så lenge i klubben kom det svært overraskende at han ikke hadde fått noe tilbud om forlengelse. Jeg mener det hadde vært bedre å gi ham et dårlig tilbud og heller la ham selv ta valget om det er noe han vil eller ikke, sier Harmeet Singh til Eurosport.
Eliteserien
Den ekstreme forvandlingen: Gråstein til gull i Bodø/Glimt
7 TIMER SIDEN
– Jeg kan ikke snakke for alle, men de spillerne jeg har snakket med mener han fortjener all ros og ære for jobben han har gjort. Så jeg mener han burde fått en forlengelse. 100 prosent.
I september signerte 29-åringen en kontrakt med Sandefjord ut denne sesongen. Han sier treneren var helt avgjørende for klubbvalget.
– Jeg kom til Sandefjord enkelt og greit på grunn av ham, sier Singh.
Midtbanespilleren har erfaring fra Vålerenga, Molde, Sarpsborg, landslag og fem utenlandske klubber. Han beskriver Cifuentes som et uvanlig trenertalent.
– Han er en av de beste trenerne jeg har hatt i Norge. Man kan sammenligne ham med en ung talentfull spiller. Han har et veldig stort potensial. Man hører stadig trenere som snakker om at de ikke har nok ressurser eller god nok spillerstall til å få til ting, men han motbeviser jo alt det folk har brukt som unnskyldninger tidligere. Han klarer å få til noe med veldig små ressurser, kun med en visjon og et godt team.

Ingen Begrensninger

Harmeet Singh er ikke i tvil om at den 38 år gamle spanjolen kan nå langt om han får muligheten.
– I Sverige hadde de en trener som het Graham Potter. Han tok Östersund fra 3. divisjon opp i Allsvenskan – og derfra videre ut i Europa. Nå er han trener for Brighton i Premier League. Han har mye til felles med Cifuentes i visjonen for hvordan de begge ønsker å spille fotball. Jeg tenker på sikt at Marti også har alle muligheter til å komme til en god klubb ute i Europa. Han er en veldig offensiv og ambisiøs trener som ikke er redd for tøffe oppgaver.
– Så du mener han kan bli trener i en toppliga i Europa?
– Jeg mener det. På sikt. Hvis han fortsetter som han gjør nå er det ikke noen begrensninger for hvor langt han kan nå.

Usikker framtid

Styreleder i Sandefjord Fotball, Gunnar Bjønness, sier til Eurosport at det er rene økonomiske grunner til at de ikke forlenger kontrakten med Cifuentes. Singh har forståelse for den pressede situasjonen klubben er i, men tror likevel dette er en avgjørelse de vil komme til å angre på.
– Hvis det er sånn at klubben går under ved å forlenge med teamet, så skjønner jeg jo at de må tenke økonomi. Men de finner ikke en bedre trener i dag som kan ta over Sandefjord. Jeg tror 100 prosent at de på sikt kommer til å angre på at de ikke gikk videre med Cifuentes.
– Du har selv bare kontrakt ut 2020. Påvirker det hvordan du vurderer en eventuell forlengelse at Cifuentes forsvinner?
– Hva som skjer neste år er jeg litt usikker på. Men det kunne vært gode muligheter om han hadde blitt her. Man vet jo aldri i fotball - det kan komme en veldig god trener inn - men jeg hadde nok vært mer positiv om han hadde blitt, sier Singh.
Eliteserien
Se hvordan Vålerenga skaffet tre poeng etter straffedrama
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm feide over Strømsgodset
19 TIMER SIDEN