Stabæk - Start: 2-0
Stabæk tok imot Start i den 19. Eliteserie-runden. Begge lag var revansjelystne etter tap i de forrige kampene deres. Stabæk kom fra et tap mot Odd, mens Start tapte mot Kristiansund i forrige runde.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Etter 27 minutter spilt landet Eirik Wichne forkjært etter en duell, men han kom seg opp igjen og kunne fortsette. Men de store sjansene lot seg utebli.
– Det er et Start-lag som jeg synes har vært best her i de første 27 minuttene mot Stabæk, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson midtveis i første omgang.
Den største sjansen kom etter halvtimen spilt. Kornelius Normann Hansen fyrte av, men skuddet gikk utenfor. Fem minutter før pause hadde samme mann igjen mulighet til å sette inn ledelsen, men ballen gikk utenfor.
Dermed stod det 0-0 til pause.
– Jeg burde hatt et mål og får håpe det kommer i andre omgang, sa Normann Hansen i pausen.
Rett før timen spilt fikk Jonas Deumeland seg en trøkk i kneet av Stabæks Darren Maatsen. Da måtte Amund Wichne inn i Start-målet.
– Dette er jo dramatisk da. For vi vet hvor viktig Jonas Deumeland er for det her laget og her får han sen smell av Darren Maatsen som er litt sen. Får gult kort, men treffer jo også beinet til Deumeland, som må gå ut. Og vi vet hvilken betydning han har hatt. wichne har hatt en ganske tøff sesong i år, sluppet inn noen billige mål. Dette tror jeg kan bety litt for Start-laget, at de føler et stressmoment. Men mister litt av den defensive tryggheten, sa Eurosport ekspert Joacim Jonsson om situasjonen.
Etter 69 minutter spilt var det hjemmelaget som til slutt fikk scoring. Luc Kassi fikk innlegget og fikk avsluttet på volley.
Og rundt 12 minutter doblet Kosuke Kinoshita ledelsen til Stabæk.
– Nå sier Stabæk adjø til nedrykksstriden, sa Jonsson.
Flere mål ble det ikke og Stabæk sikret seg tre nye poeng, mens Start fortsatt ligger på utrygg grunn etter null poeng i dagens kamp.
– Det var ikke bra i 90 minutter fra oss, men jeg skal ikke være negativ. Jeg er glad for tre poeng og at vi holdt nullen. Det var en stillingskrig i første omgang, sa Stabæk-trener Jan Jönsson.
– Vi leverte en god førsteomgang, men ga fra oss initiativet i andre, sa Start-trener Joey Hardarsson, og la til:
– Det er skuffende, men jeg vet ikke om det er så ufortjent at de vinner.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Stabæk sikret tre poeng mot Start

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53