BERGEN / OSLO (Eurosport):
Samtidig som Rune Soltvedt sto med en huskelapp foran seg og takket en rekke personer i klubben han har vært ansatt i over en periode på 15 år, de seks siste som sportssjef, var laget i full gang med treningsøkten på feltet om lag 100 meter unna.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
Etterpå innrømmer hovedtrener Kåre Ingebrigtsen at han ikke så avgjørelsen om at Soltvedt er ferdig i klubben komme.
– Jeg tror alle vi på sportslig avdeling ble overrasket i morges. Vi har liksom ikke fått noe signal om det. Og så er det alltid tøft og tungt, det var Rune som ansatte meg, og jeg har jobbet tett og godt med ham i syv måneder. Så det var en tøff beskjed å få, sier Ingebrigtsen til Eurosport.
Det slo ned som en liten bombe da klubben plutselig sendte ut en pressemelding om at Soltvedt fratrer sin stilling fra og med 1. mars. Daglig leder Vibeke Johannesen bekrefter til Eurosport at det var hun og Brann som tok initativet til dialogen.
– Jeg fikk en liten heads i går kveld om at det skulle skje noe i garderoben i dag. Så det var det eneste, sier Ingebrigtsen om seansen der Soltvedt tidligere på morgenen informerte om at hans tid i klubben er over.
– Jeg kan ikke reagere på noen annen måte enn at det er en beslutning Vibeke og klubben har tatt. Jeg forholder meg til det. Jeg har hatt et veldig godt arbeidsforhold med Rune og er kjempehappy med ham. Det var jo han som tok meg hit. Men fotballen er ganske tøff og nådeløs i slike øyeblikk, fortsetter Brann-treneren.
Blant begrunnelsene snakker Brann og Johannesen om at de har store ambisjoner og at klubben har et uutnyttet potensial.
– Ja, men det er alle vi på sport som skal bidra til å få mer ut av det potensialet som ligger der. Det er det vi jobber for hver dag. Hvis du ikke er det laget som vinner, vil du alltid føle at du har et potensial å ta ut. Det er det vi prøver å jobbe for.
Soltvedt skal jobbe noen uker til, og ifølge Johannesen være tilgjengelig en periode. Det er få uker til planlagt seriestart og man er fortsatt inne i et viktig overgangsvindu.
Senest fredag hentet Soltvedt kantspilleren Moonga Simba til klubben.
– Min jobb er uansett der at jeg vil ha rått fokus på det jeg kan gjøre noe med på feltet og i hverdagen. Vi er alltid en gjeng som jobber med overgangssaker. Vi har ikke snakket noe om det, men jeg må jo ringe Rune og få noen råd. Hvordan vi løser det, vet jeg ikke, men vi må sette oss ned med Vibeke og se hvordan vi skal ta det videre, sier Ingebrigtsen.
Han sier de får bruke tid på å finne ut av hvordan de skal løse ting frmeover. Men han avviser kontant at han kan være aktuell for en mer sportssjeflignende rolle med Eirik Horneland på feltet.
– Nei, dæven, det orker jeg ikke! Telefoner døgnet rundt. Nei, jeg skal være på feltet, og har ikke noen ambisjoner om å bli sportssjef, sier Ingebrigtsen med et smil.
Brann-treneren sier han er godt fornøyd med de spillerne han har til rådighet, men tror fortsatt flere kommer inn.
– Jeg er som sagt veldig fornøyd med dem vi har fått inn og har i stallen, og så vil det alltid være en jobb så lenge et vindu er åpent, med spillere inn og eventuelt spillere ut. Vi har fortsatt litt å gjøre, og jeg tror det skjer ting her før vinduet stenger. Vi får jobbe tett sammen og hjelpe hverandre til å løse det på best mulig måte.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25