Populære sporter
All sport
Vis alt

Solbakken om Leeds-Klaesson: – Håpet han skulle bli i Vålerenga

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 25/08/2021 klokken 19:21 GMT+2

Kristoffer Klaesson (20) grep sjansen med begge keeperhanskene da Leeds kom på banen og oppfylte guttedrømmen om Premier League-kontrakt.

Kristoffer Klaesson

Foto: Getty Images

– Det er jo bra at han er i Leeds, og hvis planen er at han skal inn i Premier League om ett, to eller tre år, er det fantastisk, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen han hadde i forbindelse med uttaket tirsdag.
Der fikk nye navn som Erik Botheim og Marcus Holmgren Pedersen mye oppmerksomhet, i tillegg til landslagssjefens kritikk av myndighetenes koronahåndtering når det gjelder topp- og breddeidretten.
Men også Kristoffer Klaesson, som tidligere har vært tatt ut til troppen, på en posisjon der Per Kristian Bråtveit (Nimes), Andre Hansen (Rosenborg) og Ørjan Nyland (Bournemouth) nå er inne, ble tema.
U21-landslagsmålvakten ble bekreftet klar for Leeds helt i slutten av juli, i en overgang som ifølge NTB var verdt mellom 23 og 26 millioner kroner.
Da sa Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen at Leeds kontaktet ham vedrørende Klaesson første gang allerede i 2019, så de har tydeligvis fulgt den unge burvokteren lenge.
– Jeg så jo mye Premier League da jeg vokste opp, så å spille der nå føles helt utrolig. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er noe alle drømmer om, å spille i Premier League. Det er ekstremt gøy, og jeg skal gripe sjansen så godt jeg kan og vise meg fram fra min beste side, sa Klaesson ifølge NTB.
I Vålerenga har 20-åringen over lengre tid stått fast førstelagsfotball tross sin unge alder og enkelte feil, og nytt stor trygghet og tillit hos Dag-Eilev Fagermo.
Så langt har han stått i Premier League 2 i England, der han nok mest er et alternativ for førstelaget på sikt.
Kontrakten varer til 30. juni 2025.
– Jeg hadde håpet, det må jeg ærlig innrømme, at han fortsatte i Vålerenga. Fortsatte utviklingen sin der littegrann til, før han tok steget. Men jeg skjønner at det er fristende, sa Solbakken på podiet tirsdag.
– Han er en herlig type. Uredd, og absolutt en mann for fremtiden, på kortere eller lengre sikt. Det må vi se på, fortsatte han.
Klaesson er nå en av to målvakter i Leif Gunnar Smeruds U21-tropp, sammen med Lillestrøms Mads Hedenstad Christiansen.
Solbakken vil naturlig nok følge Klaessons situasjon tett.
– Ting forandrer seg veldig fort i fotballverdenen. Kanskje ender det med et utlån til Championship, og da blir det mye feltarbeid og han får kanskje en «toughness» som er veldig bra for en keeper, sier Norge-sjefen, før han igjen påpeker:
– Men jdet kommer jo an på hva som skjer. Jeg hadde ikke hatt noe imot om han hadde fortsatt i Vålerenga, for han hadde en veldig fin utvikling i Vålerenga.
picture

Solbakken om landslagsjokeren: – Det er fortjent

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame