Landslagssjefen har høstet mye ros for at han og teamet hans har vært så tilstedeværende under åpningen av årets sesong i Eliteserien. Flere ganger har enten han selv eller assistentene vært på plass for å følge kampene.
– Det blir ikke slik i hverdagen, at vi har fire mann som ser alle kamper, som det har vært frem til nå. Flesteparten av spillerne er jo i utlandet. Men nå har det vært spesielt og en veldig fin anledning til å få oversikt over samtlige spillere i Norge, sier Solbakken til Discovery.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
– Vi har besøkt noen klubber og fått snakket med noen trenere og ledere. Vi har hatt fire-fem ambulerende rundt, og har fått en god oversikt over den norske ligaen. Og det trengte jeg også, jeg har ikke sett den jevnlig på mange år, så vi har utnyttet det, fortsetter den mangeårige FC København-treneren - som sist holdt til i Norge i 2005-sesongen.
Allerede har han vært til stede på Intility, vært gjest på Lillestrøms kick off, på Lerkendal og på Briskeby.
I første serierunde dro han også rett til Discoverys studio like før kampslutt mellom Vålerenga og Rosenborg for å være gjest der.
Denne uken var han på Nadderud for å se Stabæk - Odd.
Og jaggu dro han ikke med seg førsteomgangen av KFUM - HamKam på Intility i hovedstaden, før han hastet videre ut til Bærum i pausen på OBOS-kampen samme kveld også.
– Jeg har likt mye. Vålerenga - Rosenborg var en bra åpningskamp, der jeg likte tempoet og intensiteten. Alt i alt er jeg fornøyd med det jeg har sett så langt, sier Solbakken til Discovery på spørsmål om det han har sett av fotballen innenfor landets grenser.
Samtidig er assistentduoen Kent Bergersen og Brede Hangeland observert både her og der, i tillegg til analysesjefen Andrew Findlay.
– Vi har prøvd å fordele det litt mellom oss. Jeg tok en runde på TV også, fordi jeg skulle se noen andre kamper og følge med på noen spillere i utlandet, og da spesielt de i vannskorpa.
– Jeg tror vi har sett omtrent alt. Kent og Andrew har vært på tur og fulgt Molde og Kristiansund og vært der noen dager. Brede har vært i Bergen og Stavanger. Vi har prøvd å fordele det litt, men med litt ujevnt kampantall.
Tirsdag tar han ut sin andre landslagstropp, denne gangen til privatlandskampene mot Luxembourg og Hellas. De spilles 2. og 6. juni, i Spania.
Fredag fortalte Solbakken til Discovery at han regnet med fire-fem Eliteserie-spillere i troppen, og at det kunne komme opp i hele seks også, men at det var avhengig av at de fikk ja på sin søknad om unntak fra karantenereglene ved hjemkomst.
Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste:

Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33