Mandag skrev Discovery om at Ståle Solbakken liker mye av det han har sett på banen i åpningen av årets sesong i Eliteserien, men at han samtidig har et ønske om at flere av kampene skal spilles på gress for å gjøre det enda mer likt det som venter internasjonalt.
– Jeg har en klar formening om at vi skulle hatt flere gressbaner. Det blir et litt annet spill, og noen ganger en litt annen type fotball med kunstgress. Gress blir nok litt mer likt det vi skal gjøre internasjonalt, sa Solbakken til Discovery.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
Spillerorganisasjonen Niso gjennomførte nylig en undersøkelse blant spillerne i Eliteserien og Toppserien. Et av spørsmålene der var hvilket type underlag spilleren ville foretrukket på egen hjemmebane dersom vedkommende kunne velge.
77,9 prosent av de spurte i Eliteserien svarte at de ville valgt naturgress, mens tilsvarende tall for Toppserien på samme spørsmål er 53,5 prosent, skriver NTB fredag.
Henholdsvis 15,9 og 35,2 prosent sier ja til kunstgress, mens resten var åpen for begge deler.

Må sette av midler

I vår øverste divisjon har bare seks av 16 lag naturgress på sin hjemmebane. Rosenborg, Stabæk, Haugesund, Lillestrøm, Sandefjord og Brann har vanlig gress, mens de ti andre har lagt kunstig.
På nest øverste nivå er det bare to lag (Jerv og Bryne) som har naturgress.
– Det er ikke slik at jeg ikke skjønner det økonomiske med kunstgress og den biten, men det er nok en diskusjon jeg synes vi skal ta igjen så fort som mulig. Skal vi virkelig ha kunstgress i Kristiansand, Stavanger, Hamar og Oslo? spurte Solbakken retorisk tidligere i uken.
– Jeg forstår at du skal bruke kunstgressbaner mer, men det vil bli slik at du skal bytte den oftere også. Selv om det høres veldig vanskelig ut dette, og det kan godt være at det er en lang vei å gå, ville jeg satt av penger til at flest mulig lag kan betjene en god gressbane og ha en god gressbane å trene på, fortsetter han.
– En pott fra forbundet?
– Ja, eller, jeg har sagt hele tiden at i den nye TV-avtalen så burde det ligget midler til at man kan presentere en fin gressbane. Nå kommer det jo også baner som er litt blandet. Med de klimatiske forholdene kan det noen ganger være litt problemer, men Rosenborg for eksempel har jo en fantastisk gressbane, og de ligger ganske langt nord, sier landslagssjefen.
På pressekonferansen i forbindelse med landslagsuttaket onsdag tok han igjen opp temaet.
– Den diskusjonen skal vi ikke ta her, men det er viktig at vi ikke skyver den vekk og sier det er umulig at vi kan få til gode baner i Norge. Det kommer mange hybridbaner – mange med blandingen av gress og kunstig innsydd gress. Den diskusjonen må vi ta, sa en tydelig engasjert landslagssjef onsdag.
Støtter landslagstrenerens forslag: – Tror det er veien å gå (artikkelen fortsetter under):

Støtter landslagstrenerens forslag: – Tror det er veien å gå

Glad for støtte

Konstituert Niso-leder Erlend Hanstveit er glad for at landslagssjef Solbakken løfter underlags-debatten fram.
– Underlag har vært et viktig tema for Nisos medlemmer i en årrekke. Dette er et tilbakevendende tema. At landslagssjef Ståle Solbakken nå går ut så tydelig med budskap med ønske om økonomisk støtte til klubber som satser på naturgress – er helt i tråd med våre medlemmers ønsker og naturligvis noe vi støtter opp om, sier han.
I fagforeningens ferske undersøkelse ble det også stilt spørsmål til spillerne om klubber som velger naturgress, bør kompenseres økonomisk for dette.
74,8 prosent av spillerne I Eliteserien svarte ja på dette, mens tilsvarende tall i Toppserien er 49,3 prosent. De som svarer «vet ikke», utgjør 11,9 prosent i Eliteserien og 35,2 prosent i Toppserien.
I alt 214 personer besvarte spørsmålene.
(Eurosport / ©NTB)
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25