Rosenborg - Haugesund 2-1
Hareide kastet innpå begge sine nysigneringer i Holmar Eyjolfsson og Pa Konate i forsvarsrekka. Men det hjalp lite mot stadige dødballer fra et solid bortelag.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
For det var Haugesund som tok ledelsen i det niende minutt etter nettopp en dødball. Andre Hansen feilberegnet svingen på ballen, måtte ta et steg inn igjen og slo ballen svakt rett opp i luften, slik at Kristoffer Velde enkelt kunne heade inn 1-0.
– Jeg feilberegnet vinden litt på corneren, sa Hansen om baklengsmålet.
Dermed var Rosenborg bakpå for tredje gang under Hareides ledelse, slik de var også mot både Strømsgodset og Ventspils.
Vondt ble til verre da Per Ciljan Skjelbred måtte ut med skade etter drøye halvtimen. Inn for ham kom unge Edvard Tagseth.
– Skal vi henge med, må vi ha alle mann friske. Nå sparte vi Anders (Konradsen) bevisst med tanke på torsdagens kamp. Det er et tøft program. Nå må Dino (Islamovic) stå over neste kamp, så da er det klart for Torgeir (Børven), sa Hareide til Eurosport etter kampen.
Tagseth var også involvert da Rosenborg utlignet bare noen få minutter etter hvilen. Gjermund Åsen vant ballen og spilte til Carlo Holse. Han fant igjen Tagseth, som så ut til å skyte, men i stedet skled den av foten og ble en perfekt pasning til Dino Islamovic som igjen hadde fått sjansen på topp. Svensken mottok ballen med ryggen mot mål, men flikket den vakkert og frekt i nettet med hælen.
(Artikkelen fortsetter under):

Skadeproblematikken bekymrer etter snuoperasjon i hjemme-comebacket

Vegar Eggen Hedenstad var henvist til benken fra start, men kom inn i pausen for en skadet Erland Dahl Reitan. Med ti minutter igjen av ordinær tid havnet ballen i beina på backen etter rot i bakre rekker hos Haugesund.
Han klinket kula i nettet til RBK-ledelse.
– Det var vel ikke all verdens kamp. Det er vel to middels lag. Vi har den egentlig der vi vil ha den, men det er vel vår egen udyktighet som gjør at vi ikke får med oss noe, sier Jostein Grindhaug til Eurosport.
Hedenstad, som også har måttet vikariere en del som venstreback etter salgene av Birger Meling og Anders Trondsen, har kontrakt frem til jul, og har selv ytret at han gjerne vil skrive under på en ny.
– Det har vært et hakk opp med Hedenstad inn her. Han har hatt bra kontroll på Velde og vært et offensivt våpen, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57