Det er i FKH-podkasten «Frelst» at Søderlund forteller åpent om fremtidsplanene.
– Jeg tenker at tiden går fort. Jeg bare bare kontrakt med Häcken i halvannet år til, så det nærmer seg jo, sier Søderlund på spørsmål om han har planer om å spille for gamleklubben igjen.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53

Garantert Haugesund-retur

Søderlund forlot FK Haugesund til fordel for Rosenborg tilbake i 2013. Spissen har de siste årene både kjøpt hus og investert i et treningssenter i byen, så signalene har også indirekte vært der.
Han legger heller ikke skjul på at han skal tilbake til byen og forhåpentligvis også FKH.
– Nei, det er jo 100 prosent sikkert. Så må jeg bare komme meg tilbake i best mulig form slik at jeg er god nok til å spille for FKH.
Søderlund har rukket å bli 32 år, men er ikke redd for at han vil være for gammel når oppholdet i Sverige er over. Kontrakten med Häcken går ut etter 2021-sesongen.
– Jeg kan spille i mange år til om jeg holder formen ved like og gjør ting skikkelig. Jeg vil jo utgjøre en forskjell både på og utenfor banen, så jeg må fortsatt ha den sulten som kreves. Ellers går det ikke.

Unik fotballhverdag

For sulten er der fortsatt, forsikrer han om.
– Jeg føler jeg har fått en liten oppsving her borte, og gleder meg skikkelig til å gå på trening hver dag. Så jeg tror ikke det skal være noe problem.
For i motsetning til sine tidligere lagkamerater hjemme i Norge, har Søderlund en fotballhverdag som ikke skiller seg så altfor mye fra før koronakrisen.
Sverige er ett av få land i verden hvor fotballen ruller som tilnærmet normalt.
– Vi trener som normalt, men tar selvfølgelig noen forhåndsregler (ingen håndhilsing, flere garderober, ingen spising og dusjing sammen). Som fotballspiller føler jeg meg heldig som kan trene, og så langt har det gått bra, sa Søderlund til Eurosport den 30. mars.

Dette angrer Brann-profilen på: – Ingenting å tape på det

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06