• Se oppsummering av søndagens Eliteserie-kamper i Fotballrunden fra klokken 22:00 på Eurosport Norge og discovery+.
Molde - Mjøndalen 4-0
– Det er veldig gøy å være tilbake. Vi kjører over dem i dag. Vi er tilbake der vi skal være, og det er akkurat sånn vi skal fremstå.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det sa Martin Ellingsen til Discovery i pausen, etter at Molde hadde hatt stålkontroll mot Mjøndalen de første 45'. For Martin Ellingsen sin del var kampen mot Vegard Hansens mannskap midtbanespillerens første kamp fra start i Eliteserien, og da passet det ekstra fint å sette inn sitt første mål siden han scoret mot Hoffenheim i Europa League i februar.
For det var Martin Ellingsen som, noe overraskende, fikk lov til å ekspedere straffesparket som Molde fikk tildelt etter 35 spilte minutter i Rosenes by. De aller fleste hadd enok forventet at Eliteseriens toppscorer skulle trappe opp, men Ohi ble stående og fikk se Ellingsen doble ledelsen for det blåhvite hjemmelaget.
For det var nettopp det blåhvite hjemmelaget som var i festhumør på eget kunstgress søndag kveld.
Etter å ha tapt de siste fire fotballkampene, hadde moldenserne stålkontroll mot Mjøndalen – som var nest best over samtlige 90 minutter. Statistikkn var heller ikke på Mjøndalen sin side, for bruntrøyene har hatt et historisk dårlig tak på Molde på bortebane i Eliteserien. MIF har nemlig ikke vunnet over gjengen fra Møre og Romsdal på Aker stadion siden 18. juni 1986.
Og også denne gangen ble det null poeng for gjengen fra Nedre Eiker.

– På grensen til komisk

Molde-festen startet allerede før kvarteret var spilt, for Eliteseriens toppscorer – som før kampen mot MIF stod med 18 nettkjenninger denne sesongen – går sjeldent av en norsk fotballbane uten scoring. Midtstopper Sherriff Sinyan sendte en presis bakromspasning fra dypet, og med litt rotete Mjøndalen-forsvar, fikk Ohi pirket ballen forbi Makani og i nettet.
En flott scoring, men et desto svakere forsvarsarbeid, ifølge Discoverys eksperter.
– Sånne baklengsmål ser man på Norway Cup, nærmest ropte Petter Bø Tosterud i Fotball Direkte-sendingen, før kollega Joacim Jonsson supplerte:
– Slipper Mjøndalen inn sånne mål, så kommer de ikke langt. På grensen til komisk.
Se målet her. Saken fortsetter under videoen.

– Sånne baklengsmål ser man på Norway Cup

Drømmekveld

Med to scoringer i den første ommgangen og kontrollert ballbesittende spill i den andre, hadde Mjøndalen aldri noe å stille opp med. Drøye åtte minutter før slutt forlenget toppscorer Ohi Moldes drømmekveld med sitt tjuende mål denne sesongen, idet han på strålende vis passerte MIFs forsvarslinje og satte inn romsdalingenes tredje for dagen.
Og Molde var ikke forsynt riktig enda. Innbytter Erling Knudtzon ville også være med på moroa, for ett minutt på overtid hamret 32-åringen inn 4-0.
Med poengdeling mellom Bodø/Glimt og Odd på Aspmyra parallelt med kampen på Aker stadion, passerer Molde Glimt på tabellen og kroner nå øverst.
– Jeg er veldig godt fornøyd med mye i dag. Vi dominerer totalt, var dommen fra Molde-trener Erling Moe etter kampen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51