Aalesund-Vålerenga 1-1
– Vi spiller ikke en god nok første omgang, mens i andre er vi bedre. Men vi klarer ikke å skape nok, og vi er ikke farlige nok til å skape store, feite sjanser, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter poendelingen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Nå skal vi trene på et forventet kampbilde inn mot kampen mot Sarpsborg neste helg, og ikke sutre over at vi ikke klarte å slå Aalesund.
Mens Vålerenga-treneren valgte å rette fokuset fremover mot neste helgs kamp, var Aafk-trener Lars-Arne Nilsen svært frustrert over straffesituasjonen som sørget for VIF-utligning i andre omgang.
– Nok en gang er det en straffe som avgjør. For meg er ikke dette straffe. Dommerene må komme seg på trening, og være med på feltet, sier Nilsen om situasjonen da VIFs Osame Sahraoui gikk i bakken og dommer dømte straffespark.
Se hele intervjuet med Aalesund-treneren her:

Forbannet LAN etter straffe: – Dommerne må komme seg på trening for de holder ikke mål

Uvær kunne satt stopper

Kampen så ut til å henge i en tynn tråd da Sunnmøre vartet opp med full vinterstorm, og det ble lenge vurdert om oppgjøret skulle flyttes innendørs på grunn av været.
Derimot kunne dommer Tommy Skjerven blåse i gang kampen som normalt ute i flomlyset på Color Line Stadion.

Stanget Aafk i ledelsen

Hjemmelaget presset Oslo-laget høyt fra start, og tok ledelsen etter vel 30 minutter spilt.
Castro-erstatter Parfait Bizoza stanget inn 1-0, etter en lekkert slått corner av Simen Nordli.
– Vi gjør ikke det vi har jobbet med hele uka og det er litt overraskende, sa Fagermo til Eurosport i det lagene gjorde seg klar for de siste 45.

VIF-straffe

Vel 20 minutter ut i andre omgang blåste dommer Skjerven på straffe da Osame Sahraoui gikk i bakken etter en duell med Izunna Uzochukqwu.
Aron Dønnum var iskald fra straffemerket, og satte ballen enkelt mellom Gudmund Kongshavns stenger.
Aalesunds Bizoza var svært frustrert over straffesparket i andre omgang. Se intervjuet med 1-0-målscoreren etter kampen her:

– Jeg blir forbannet av å se på det der!

Slik stilte lagene:

Aalesund: Gudmund Kongshavn - Kasper Jørgensen, Jonas Grønner, Ben Karamoko, Dan Klingenberg, David Olafsson - Erikson Spinola, Izunna Uzochukqwu, Simen Bolkan Nordli, Parfait Bizoza - Vetle Fiskerstrand
Vålerenga: Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Henrik Bjørdal, Magnus Lekven, Herolind Shala - Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui

Se høydepunktene: Vålerenga skuffet i medaljestriden

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05