• Odd og Sandefjord spiller ikke søndag, men det gjør åtte andre lag. Lad opp til 1. serierunde i Eliteserien fra kl. 16 på discovery+ Sikre deg tilgang her!
Det skjer etter at en spiller har fått påvist korona, og hele laget er satt i karantene.
Nyheten bekreftes også på Odds nettsider.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
2 TIMER SIDEN
– Spilleren tok kontakt med det medisinske teamet og legene i klubben, og fortalte at han hadde luftveissymptomer. Han gjennomført umiddelbart en test, og det viste seg dessverre at den var positiv, forteller Tore Andersen til Discovery.

16. mai-kamp kan ryke

Odd - Sandefjord var i utgangspunktet et av fire oppgjør som er satt opp til å sparke i gang årets Eliteserie søndag klokken 18, før storoppgjøret Vålerenga - Rosenborg avslutter den første runden klokken 20:00.
– Hvordan har den aktuelle spilleren det?
– Spilleren det gjelder har det etter forholdene OK, men det at den positive testen vår såpass drastiske følger, synes han selvfølgelig er tungt. Han blir ivaretatt av det medisinske teamet, svarer Andersen.
Den smittede spilleren er satt i isolasjon, men resten av spillergruppa og trenerne er satt i karantene inntil videre.
– Vi har nettopp vært i møte med spillerne, i tilegg til at vi har snakket med NFF, kommuneoverlegen og alle som er involvert i en slik prosess. Dette er jo det vi absolutt skulle unngå, og det vi har jobbet hardt mot hver eneste dag , forteller Andersen til Discovery.
Med åtte dager til 16. mai-kamp mot Stabæk på Nadderud, kan ikke sportssjefen utelukke at også den utsettes grunnet karante – som i utgangspunktet er ti dager.
– Hva er status på 16. mai-kampen om åtte dager?
– Indikasjonen er at vi tar den tråden opp igjen når vi får en oversikt. Mest sannsynlig i begynnelsen av neste uke, enten mandag eller tirsdag, svarer Andersen.

– Ingenting er vanntett

Sandefjord-leiren, som opprinnelig skulle reist til Skien søndag, må også sette alle planer på vent.
– Vi har gode protokoller og smittevernsregler i fotballen, men ingenting er vanntett. Det ser vi jo et eksempel på nå. Men vi har blitt vant til å gjøre det beste ut av en hver situasjon, og det er litt det samme nå, sier daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, til Discovery.
Seks lag har allerede fått utsatt sine to første kamper, etter at de en lengre periode hadde treningsforbud som følge av strenge retningslinjer i deres respektive områder.
Nå får også Sandefjord en ekstra uke på seg før seriestarten.
– Vi hadde selvsagt sett frem mot seriestart i morgen, men vi får bare prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi er en av klubbene som var stengt ned i fire uker, så vi får bare være positive og tenke at det blir en uke ekstra med trening. For vårt tilfelle blir det en ny generalprøve i morgen med internkamp og trening, så skal vi fokusere mot Mjøndalen neste søndag, sier Bugge Pettersen.
Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn har foreløpig ikke vært tilgjengelige for kommentar.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33