• Se Brann - Rosenborg lørdag kl. 18:00 på discovery+
Etter søndagens voldsomme krasjlanding i Drammen, var Molde-trener Erling Moe tydelig på at gullet nå er utenfor rekkevidde og at laget fra «Rosenes by» må belage seg på nok et troféløst kalenderår. Med 6-0 i Drammen og en knepen 1-0-seier til Bodø/Glimt over Haugesund på Aspmyra, er det nå en sju poengs luke opp til Knutsens mannskap for Molde.
Med femten poeng å spille for og sju poeng opp, er Glimt nødt til å avgi åtte poeng i innspurten for at dette ikke skal gå for de helgule i nord.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
5 TIMER SIDEN
Det klarer ikke Molde, skal vi tro Discoverys fotballeksperter.
– Det er bare å dele ut gullet. Bodø/Glimt har avgjort dette, sier ekspert Tor Ole Skullerud.
– Bodø/Glimt vinner gullet. Så enkelt er det. Det er fem serierunder igjen og de leder med fem poeng, så det er ikke en kjangs i havet at de gir fra seg det, sa ekspert Joacim Jonsson etter Glimts seier over Sandefjord søndag.
Saken fortsetter under videoen.

LSK før det viktige derbyet: – Det betyr mye

– Voldsomt imponert

Den tidligere Vålerenga-, Molde- og Strømsgodset-treneren synes det er vanskelig å sette nye ord på det Bodø/Glimt har levert i år, og eksperten erkjenner at han aldri hadde forventet at Glimt skulle ta sitt andre gull på ett år.
– Alle ordene er egentlig brukt opp for å hylle Bodø/Glimt etter denne sesongen. Utviklingen denne sesongen har gjort meg sterkere i troen om at dette kan bli svært vanskelig å gjenta, men måten de har håndtert de tunge forfallene og hindringene som har oppstått er helt vanvittig. Jeg er voldsomt imponert, understreker Skullerud.
Nettopp det å erstatte tunge forfall som Ulrik Saltnes, Sondre Sørli og Patrick Berg – som alle er ute med kneskade – har vært en viktig del av suksessoppskriften.
– De klarer hele tiden å erstatte spillere fordi de er ekstremt tydelig på med de kravene og den rollesettingen de setter til spillerne i troppen. Det gjelder helt åpenbart ikke bare de spillerne spiller i den «faste» elleveren, men også de som jobber uke inn og uke ut for å bli en del av laget, sier Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.

Fotballbyen Stavanger

Med Bodø/Glimt ragende øverst på tabellen, knyter det seg virkelig til på plassene under. Molde har 47 poeng, mens under der igjen lukter både Viking (44 poeng) og Rosenborg (42 poeng) de to siste medaljeplassene. I tillegg står Lillestrøm med 41 poeng og Kristiansund med 40.
Det skiller altså tre poeng mellom Molde og Viking på sølv- og bronseplass. Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud mener Molde nå må passe seg voldsomt for gjengen fra Stavanger.
– Av lagene som kommer bak Glimt og Molde, så er det Viking som skiller seg ut. Jeg ser ikke bortfra at Viking kan blande seg inn i sølvkampen. Det er også litt basert på Vikings kampprogram som ikke er så verst, sier «Toro».
Skulleruds ekspertkollega i Discovery, Joacim Jonsson, svarer kontant «nei» på spørsmål om han tror Viking snyter Molde for sølvmedaljen. Han mener siddisene tar bronsemedaljen foran Rosenborg.
Vikings gjenstående kamper er Mjøndalen (B), Haugesund (H), Kristiansund (B), Odd (H) og Tromsø (B).
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Etter all sannsynlighet kommer Roma-kampen for tidlig: – Man vet aldri

I tillegg til kampprogrammet, peker eksperten også på det enorme engasjementet i Stavanger. Han tror at nettopp det taler for en sølvmedalje til Viking.
– Først og fremst har Viking et sprudlende offensivt spill, men de har også klart å engasjere publikum og fått en skikkelig «go» i det de holder på med om dagen. Publikum er med på å bære dette Viking-prosjektet til nye høyder. Denne sesongen har vi fått en ny bekreftelse på fotballbyen Stavanger, sier Skullerud, før han fortsetter:
– Så er det vanskelig å ikke komme unna Veton Berisha og det han har levert i år. Han har hatt en formidabel periode og er på mange måter et bilde på Viking denne sesongen.

RBK: – En fryktelig nedtur

Mens pilene stort sett peker oppover i Stavanger, er det ikke helt den samme stemningen å spore i Trøndelag om dagen. Det er nærmest et folkekrav i Trondheim om at Rosenborg skal kjempe om gull hver eneste sesong, men nok en gang har RBK seilt akterut i kampen om det edleste metallet.
– Jeg synes ikke at Rosenborg har vært gode til å være seriøse utfordrere til gullet, og kvaliteten de har vist gjennom denne sesongen har ikke vært godt nok for gull. De har løftet seg i perioder gjennom sesongen, men det har stort sett vært på grunn av enkeltspillere som Vecchia, Holm og Ceïde. De har vist en ny optimisme med yngre spillere, men det har mye frafall og skader, noe som har ført til lite flyt over tid, understreker Tor Ole Skullerud, før han fortsetter:
– Jeg tror ikke RBK tar medalje i år. Det har vært en skuffende sesong og en fryktelig nedtur for RBK-fansen. Nå må de konsentrere seg om å komme seg til Europa neste år.
Rosenborg har følgende kamper igjen: Brann (B), Molde (B), Bodø/Glimt (H), Stabæk (B) og Strømsgodset (H).
  • Se Brann - Rosenborg lørdag kl. 18:00 på discovery+

Kritisert av Bakke: – Kanskje må Geir hjem å få litt trøst

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
8 TIMER SIDEN