– Det er umulig å si hvordan det vil slå ut på spillergruppa til Viking og hvordan de reagerer på det, men det er klart at får vi kampen inn i vårt spor, kan det som har skjedd ha en effekt, sier Start-trener Joey Hardarson før møtet med siddisene i Stavanger og legger til at sparkingen kom overraskende på, fem runder før slutt og to dager før oppgjøret dem imellom.
– Jeg ble overrasket over at det ble slik ja, det må jeg si. Over timinga. Han har gjort en strålende jobb for klubben. Tatt dem opp og tatt cupgull, så klart at for meg, som for mange andre, så var det overraskende, ja.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
– Hva kommer du til å si til ham når dere treffes?
– Tja, det får vi se. Jeg pleier alltid å slå av en prat med andre trenere, men om jeg skal grave noe i dette vet jeg ikke. Men klart, det er jo veldig spesielt, sier han.

Håper selvtilliten kan redde plassen

Viking har slått Rosenborg og Sarpsborg 08 de to siste kampene. De har hatt en god høst, etter at en presset Berntsen svarte på et poengkrav fra klubben i sommer. Da de møtte Strømsgodset 22. august, lå Viking på kvalikplass og sto med kun to poeng på de fire siste kampene. Viking vant og har siden klatret til en sjuendeplass.
Selv tok Joey Hardarson Start opp fra OBOS-ligaen i fjor, og laget har kjempet i bunnen av tabellen hele sesongen. Nå drar det seg til, og i grevens tid begynner ting å sette seg, skal vi tro sjefen:
– Vi har hatt gode prestasjoner gjennom hele sesongen, og nå begynner vi å få betalt i form av resultater også. Vi har hatt trua på det vi har drevet med og holdt kursen. Vi er ikke blitt fristet til å gjøre store endringer, og det får vi betalt for nå.
Nå håper han selvtilliten som har oppstått i gruppa kan holde dem unna de tre nederste plassene ut sesongen.
– Nå er vi på trygg plass. Fem kamper er mye og alt kan skje, men det merkes veldig godt i gruppa at vi har fått større selvtillit og det har vært fine dager på jobb. Det er lettere stemning, og det har preget treningsuka vår, sier han før avreise til Stavanger fredag ettermiddag.
– Vi har ligget på kvalik store deler av sesongen, men hele tiden sagt at vi skal jakte på de over, ikke forsvare en kvalikplass!
Se siste episode av Spillerrådet her:

RBK-spillerens enorme manke, innendørs drømmelag og tror det er skjult smitte i garderobene

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16