STAVANGER (Eurosport.no):
Endelig er han hjemme igjen, Veton Berisha. Snart fem år etter at han forlot Stavanger etter en strålende vårsesong i 2015, er siddisen tilbake i mørkeblått. Ett år etter oppsatt tid.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
8 TIMER SIDEN
For nå hadde Viking råd til å hoste opp de millionene 25-åringen koster, han måtte bare gjennom et skuffende år i Brann først.

Fylle dobbeltrolle

Det er ikke et lite forventningspress som ligger på angrepsspillerens skuldre før hjemkomsten, og trener Bjarne Berntsen gjør ingenting for å dempe forhåpningene.
Håpet er nemlig at Berisha både skal bli lagets toppscorer og erstatte Zlatko Tripic sin voldsomme arbeidskapasitet.
– Ja, Zlatko og Veton har veldig mye av det samme. Begge er kjente for å være utrolig hardtarbeidende og veldig gode førsteforsvarere. Så håper vi at vi skal få Veton opp på 2015-våren da han scoret 11 mål på 15 kamper og var toppscorer da han reiste fra Eliteserien. Så han har vist at han både yngre og mer uerfaren kan score mye mål i Eliteserien, sier Berntsen til Eurosport.
De uttalelsene får ikke Berisha til å skvette.
– Jeg vet hvilke kvaliteter jeg har, Tripic og jeg har litt av det samme i de egenskapene og det er her jeg har mest lyst til å lykkes med lag og klubb, så jeg er klar. Jeg vet selvfølgelig at jeg må steppe opp og score mål og assists. Personlige prestasjoner er viktig, men jeg er en type spiller som setter laget foran meg selv, beskriver han.

Slik analyserte Viking Berisha

Samtidig er begge klar over at det stoppet på svake fire scoringer for Berisha i rødt i fjor. Men ringreven Berntsen mener han har sett nok positive involveringer gjennom 2019 til å få spissen opp på et høyere antall.
Det kan være mange årsaker til at det bare ble fire mål, men det vi så mest på i fjor da vi studerte ham nærmere var hans fantastiske evne til å være involvert i målsjanser. Både som tredje- og nestsiste, uten at han fikk uttelling og at antall mål var godt nok.
– Forventninger til tall?
– Alle klubber er avhengige av at de får en toppscorer med tosifret. I fjor fikk vi den fra midtbanen (Kristian Thorstvedt ti mål, red.anm), Tommy Høiland var like bak (ni mål), så det hadde vært kjekt å få det fra frontleddet i år, håper Berntsen.

Tallfester ikke

Berisha har full forståelse for uttalelsene fra sjefen.
– Deler du Berntsens mål for sesongen, tosifret og toppscorer?
– Ja, det skjønner jeg veldig godt at han sier. Jeg legger press på meg selv også, men vet jo at det er litt ekstra press på meg etter det «fuzzet» som var, men jeg er ikke bekymret for det, svarer Berisha.
– Har du og Yann Erik de Lanlay snakket sammen om presset på deres skuldre etter comebacket?
– Ja, litt, men det vil alltid være sånn her i byen. Det var et unntak i fjor kanskje, etter nedrykket, men det er alltid trøkk fra byen, media og folk her. De målene vi setter internt her er de viktigste.

Førsteplass i VG-lupen?

Da Eurosport var på besøk på SR Bank Arena hadde VG vært på besøk dagen før for det tradisjonsrike Lupen-intervjuet til avisens tabelltips. Det er 12 år siden Viking ble tippet som nummer én (endte på sjetteplass i 2008, red.anm). Da dette ble nevnt av Eurosports journalist, overhørte Yann Erik de Lanlay bare deler av uttalelsen og utbrøt:
– Hva, har Svea (VG-journalist Knut Espen Svegaarden, red.anm) oss på førsteplass?!
Spørsmålet ble møtt med latter fra lagkompisene, deriblant Berisha og Kristoffer Løkberg.
– Ja, kanskje han kjente litt på det? Haha, neida, ler Berisha.
At forventningene er høye i Stavanger er bare å erkjenne, om ikke forhåndstipsene tar dem helt til topps før sesongstart.
Sett denne?

Fleiper med stjerneskuddets forandring etter skoleballfremføring

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25