VALLE (Eurosport.no):
Etter en årrekke i Odd, der han løftet klubben til å være en medaljekandidat i Eliteserien stort sett hver sesong, har Dag-Eilev Fagermo nå sikret Europa-spill og kanskje også medalje for Vålerenga i sin første sesong.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Det er en veldig sterk prestasjon. Særlig hvis du ser på fjoråret til Vålerenga der man slet i bunnstriden og reddet seg med fire poeng. Vi har ikke tapt her på Intility i år. I fjor var det fem tap på hjemmebane.
– Vi blir minst nummer fire og kommer til Europa. Det er ikke noen tvil om at det har vært en formidabel utvikling, uten at jeg skal stå og skryte av det, sier treneren til Eurosport på Intilitys ene langside.
Det finnes dog en større prestasjon i karrieren hans:
– Å ta medalje med Odd i 2014 og samtidig komme til cupfinale, med en mindre klubb og så mange egenproduserte spillere, er kanskje en større prestasjon. Selv om jeg hadde fått bygd laget lenge.
– Men å ta det laget her fra bunnstrid og opp til medaljekamp, samtidig som vi har kuttet i budsjetter, vil jeg rangere veldig høyt for min egen del.
– Lander det på topp tre-lista over egne prestasjoner som trener?
– Ja, det gjør det, sier han kontant.
Saken fortsetter under videoen. Se intervju med VIFs Osame Sahraoui som er nominert til gjev pris etter årets sesong:

Stolt over nominasjon – neste år går han for denne prisen

– Liten klubb i en stor by

Men hvordan står egentlig Vålerenga i terrenget nå kontra da Fagermo tok over i vinter?
– Jeg håper vi står sterkere nå. Selv om vi har vært innom en hestekur i år rent økonomisk. Jeg tror budsjettet rundt A-laget har gått ned med 10 millioner kontra for to sesonger siden. Når inntektene er større i Odd og lønnsbudsjettet er høyere i Start, sier det litt om at vi har en vei å gå. Det jobber vi med.
Og ambisjonsnivået:
– Ambisjonen må være å kunne kjempe i toppen hele tiden. Men nå må vi se hvordan vi står igjen etter denne hestekuren. Vi har ikke noe ressurser til å gjøre noe per i dag.
– Vålerenga ligger langt bak Molde, Rosenborg og Glimt på ressurser. Når Molde kan hente en back fra Odd for 5-6 millioner, mens vi ikke kan betale en transfer, så viser det at det fortsatt er stor forskjell. Dette er fortsatt en liten klubb i en stor by. Så er målet at medaljer og Europa over tid skal være med på å gjøre denne klubben mer bærekraftig, sier han.

Drar paralleller med Odd

Telemarkingens prosjekt i Odd strakk seg over lang tid, med fokus på lokale spillere og et slags sten-på-sten-prinsipp.
– Ser du for deg en slags lignende klubbygging som du gjorde i Odd?
– Ja. Enkelt og greit. Og det synes jeg det jobbes veldig godt med her i klubben. Men her er det et større press på kort sikt. Da er det viktig at vi har startet såpass bra.
– Folk rundt Vålerenga har de siste årene mistet litt troen på ting. Da må vi skape engasjement og håp med sportslige resultater, avslutter han.
Trenger Fagermo en ny back i Vålerenga?

Tror ikke på Dragsnes i Vålerenga: – Fagermo må ha en gullback

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53