Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik forbereder NFF seg på snøkaos: – Ikke bekymret for været

Håkon Brandsnes

Oppdatert 21/10/2020 klokken 20:51 GMT+2

NFF er godt i gang med å finne alternative arenaer hvis vinteren byr på problemer. Kvalikfinalen kan bli spilt i Vallhall i Oslo.

Tromsø

Foto: NTB

Natt til tirsdag kom signalet på Sør- og Østlandet om at vinteren nærmer seg. Da kom nemlig det første snøfallet. Ikke bare kan det skape problemer for trafikken, men også for den utsatte fotballsesongen.
Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, sier derimot til Eurosport.no at de er godt forberedt hvis været slår seg vrang.
– Snøen skal ikke stoppe oss, risikoen er smitte i flere lag. Det er det større grunn til bekymring, sier Fisketjønn.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Deler sine tanker om rasismen – forteller om Camaras reaksjon

Avtale om å leie Vallhall

I fjor rykket Tromsø ned fra Eliteserien etter 1-1 mot Stabæk i siste serierunde 1. desember. Det skjedde i en kamp preget av heftig snøvær og måkepauser.
I år er planen at siste serierunde skal spilles 19. desember. Tre dager senere - på bitte lille julaften - skal kvalikfinalen spilles på nøytral grunn over én kamp.
Så sent har en kvalikkamp aldri blitt spilt før i Norge.
– Vi er ekstra påpasselige. Vi har en avtale om å kunne leie Vallhall Arena i Oslo, bare for å sikre at den kan gå, sier Fisketjønn om kvalikfinalen.

Bedt om å komme med alternativer

NFF har også vært i møter med klubbene for å finne alternativer ellers, både ute- og innendørs. Forberedelsene innebærer blant annet en kvalitetsjekk av gress og lysforhold.
– Per nå har vi bare kartlagt det som en del av en beredskapsplan. Vi har skrevet til klubbene og bedt dem om å komme med alternativer til sine egne arenaer, spesielt klubbene som har naturgress. De er mer utsatt, sier Fisketjønn.
Det betyr at fotballkamper kan bli spilt i eksempelvis Nordlandshallen, Vestlandshallen og Abrahallen om været byr på problemer.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Horneland i Bergen, irriterte Glimt-fans og VIF-sølv

Ingen absolutt sluttdato

Ønsket er at serien avvikles før julaften, men Fisketjønn sier det er umulig å sette en absolutt sluttdato for når serien skal være ferdigspilt.
– Men vi er ikke bekymret for været. Vi bekymrer oss mer for smitten, sier han.
Forrige sesong ble det bråk i Spania da kampene i den siste serierunden i den nest øverste divisjonen ikke ble spilt samtidig på grunn av smitteutbrudd i det ene laget.
– Kan vi se noe lignende i Norge?
– Nei, der er reglementet veldig tydelig. Da skal det være veldig ekstremt. Både NFF og klubbene er veldig opptatt av at kampene skal spilles samtidig, avslutter Fisketjønn.
Sett denne?
picture

Lover ny straffeskytter - en har allerede meldt seg gjennom SMS

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame