Korona-situasjonen preger Eliteserien i aller største grad. Klubbene får ikke lov til å ha normale fellestreninger før tidligst i april og starten på sesongen er utsatt til mai.
Denne uken har vi sett flere klubber permittere samtlige spillere, mens andre ikke permitterer noen.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
Rosenborg velger å sende spillerne i ferie fra mandag av, til tross for at de færreste nok vil gå inn i feriemodus av den grunn.
– Vi oppfordrer de til å holde seg i form og trene individuelt, men det er ferie. Spillerne lytter veldig til Folkehelseinstituttet. Spillerne og klubb er enige om at alle holder seg i Trondheim, sier Dyrhaug til Eurosport.no.

– Litt slack i starten

Overfor Adressa, som omtalte RBKs ferie først, sier Dyrhaug at spillere og støtteapparat i utgangspunktet tar ferie til 23. april, men at ting kan forandre seg.
RBK-spillerne kan imidlertid glemme å komme seg langt vekk fra Trondheim selv om de har ferie. Oppfordringen om å holde seg i byen er klar.
– Folk blir i byen, rører seg og holder seg i form. Jeg vil fortsatt tro at de springer på banen, sier hun.
– Spillerne vil ikke merke at de har ferie?
– Alt er veldig fritt. Det blir fritt i starten av ferien. Noen vil sikkert ha treningsopplegg og noen vil trene mer enn andre. De er vant til å ha liten ferie. Sist fikk de 7-8 dager. Det vil være litt slack i starten, sier hun.
– Fremover vil det ikke endre seg noen ting. Vi har sjekket ut regelverket og er langt innenfor, forklarer Dyrhaug.

Fått mye kritikk: – Langt innenfor regelverket

De siste dagene er nemlig RBK blant klubbene som har fått krass kritikk fra flere hold fordi spillerne har møttes på deres vanlige treningsfasiliteter. Der vil også RBK-spillerne bli å se i deres ferieuker slik at svært lite i realiteten vil forandres.
Dyrhaug stiller seg uforstående til kritikken som har kommet. Hun understreker at de har holdt seg til retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, NTF og NFF hele veien.
– Vi er langt innenfor regelverket. Vi er uforstående til kritikken. Vi har stengt garderoben, Brakka og spillerne kjører én og én i bilene. Det er maks tre på treningsrommet med to meters avstand og ekstra renhold, forteller hun.
– Det er tross alt jobben deres. De er toppidrettsutøvere. Vi andre får jobbe på hjemmekontor. Spillerne tar alle hensyn. Det er helt andre restriksjoner for breddeidretten. Vi tar også ansvar på akademiet, forsikrer hun.
(Saken fortsetter under):

Lar seg provosere av klubber som går rundt regelverket: – Forkastelig

– Kjipt uten familie

Rosenborgs daglige leder er klar på at det også er medmenneskelige forhold å ta vare på i denne spesielle situasjonen.
– De bør bevege seg minst mulig rundt og oppfordres til å være i Trondheim. Det er ekstra kjipt når man ikke har familie, sier hun.
I den anledning mener hun de omdiskuterte treningene kan føre med seg noe godt ved at man møtes.
– Det har vært en fin måte for sosialisering. Det blir lange dager. Man har Skype, WhatsApp og forskjellige ting. Vi har ikke merket det veldig godt ennå, men i tiden som kommer blir det mer og mer. Folk skjønner at det er en krisesituasjon. Alt er stengt og de oppfordres til å være hjemme. Det er viktig å ta vare på hverandre, sier Dyrhaug.
Se hvorfor Lillestrøm valgte deres løsning:

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN