26-åringen endte på seks kamper for Molde forrige sesong, og har ikke vært på banen siden august. Nå driver han med opptrening på ankelen, etter at nok en skade har satt ham på sidelinjen.
– Nå har de funnet ut hva det er. Så handler det om å ta det gradvis og trene seg opp, sier den anvendelige midtbanespilleren til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
I 2019 var han med på å vinne gull med laget. Da ble det syv kamper fra start og ni som innbytter. Men Sjølstad, som kom til Molde fra Kongsvinger og som også har spilt i HamKam og Hødd, spilte med smerter i ankelen gjennom den første sesongen.
Etter å ha sikret gullet, ble det derfor gjort et inngrep i foten. Da sesongopptreningen var i gang kjente han at det fortsatt var noe som ikke var som det skulle.
I april ble det foretatt et nytt inngrep i ankelen.
Forrige sesong ble dermed ikke så lystig for spilleren som også ble benyttet en del som midtstopper. Ikke bare måtte han og lagkameratene se Bodø/Glimt fosse fra dem på toppen av tabellen og kapre gullet, men for Sjølstads del ble det bare fire kamper fra start og to der han kom inn fra benken.
Kampen der han ble utvist mot Sandefjord 1. august er sist han kunne ta på seg Molde-drakta til tellende kamp.
Over en lengre periode har han slitt med den samme ankelen, uten at de helt har klart å avgjøre hva som er årsaken til smertene.
Å være helt i ro over en lengre periode, hjalp ikke. Det gjorde lenge ikke omfattende tester heller.
– Vi slet litt med å finne ut hva det var, sier Sjølstad, som har benyttet seg av Olympatoppen i jakten på klare svar.
– Jeg fikk god hjelp der. Lars Engebretsen er veldig flink. Så nå må jeg bruke den tiden det tar, men jeg har vært litt på feltet og det kjennes greit ut.
Mens resten av Molde-troppen har reist av gårde til utlandet for Europa League-kampene mot tyske Hoffenheim, den første på «hjemmebane» i Spania grunnet koronarestriksjoner, er Sjølstad igjen hjemme i Norge for å drive opptrening.
Det var aktuelt at han skulle bli med laget på reisen, men etter en vurdering falt de ned på at det lønnet seg for ham å bli værende i Molde og trene, også med tanke på at en karantenetilværelse ved hjemkomst ikke vil være optimalt for hans situasjon der han er avhengig av å legge ned den rette jobben.
Nå er seriestart et mål og et lys i enden av tunnelen. Usikkerheten har gått på bekosning av både humør og tålmodighet.
– Ja, seriestarten er et mål for meg. Jeg får bare trene godt og gjøre det jeg skal, så jeg kan være klar til å møte resten av gjengen når de kommer hjem.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33